Blommor och bin : din trädgård - ett matbord för pollinerande insekter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2016-10-14
Upplaga
1
Förlag
Apinordica
Medarbetare
Fors, Birgitta (form)
Dimensioner
245 x 175 x 10 mm
Vikt
484 g
SAB
Qe
ISBN
9789163918452
Blommor och bin : din trädgård - ett matbord för pollinerande insekter (inbunden)

Blommor och bin : din trädgård - ett matbord för pollinerande insekter

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-10-14
249
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
För den som går genom livet med öppna ögon väntar ständigt nya överraskningar. När Ingemar Fries, efter att under 35 år ha forskat om honungsbin vid Sveriges lantbruksuniversitet, satte "emeritus" efter professors titeln, tog han kameran och begav sig ut på upptäcktsfärd i familjens trädgård. Han ville veta hur det stod till med det vilda bibeståndet. Ständigt hörs nya larm om hotade solitärbin, samtidigt som allt fler studier visar att vildbinas pollinerande förmåga är större än man trott.

Ingemar blev förvånad över vad han fann. Nästan 40 olika arter vildbin kunde han dokumentera hemma i träd gården. Där fanns rödmurarbin som bygger sina bon i gångar som husbockens larver gnagt, blåklocksbin som likt sagans bibarn övernattar i vajande blåklocksblom. Och snäckmurarbin, som håller till i tomma snäckskal. För att inte tala om alla humlor som också räknas in i vildbinas brokiga skara.

Denna bok är ett resultat av hans fotosafari. I sann linnéansk anda har han ordnat sina fynd efter släkten och årstider och kompletterat med fakta om bin och pollinering, recept på vin och råd om hur man hjälper de vilda bina med mat och husrum.

Det är en kunnig guide som för oss in i denna spännande och för de flesta okända värld. Som Carl von Linné uttryckt det: Naturen är störst i det lilla (Natura in minimis maxima).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blommor och bin : din trädgård - ett matbord för pollinerande insekter
 2. +
 3. Det gröna Kina : växter på matbordet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det gröna Kina : växter på matbordet av Marie Widén, Lennart Engstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blommor och bin : din trädgård - ett matbord för pollinerande insekter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fortræffelig bog for alle naturelskere
  Henrik Hansen, 10 april 2017

  Jeg har med stor begejstring læst Blommor och Bin. Det var en ren fornøjelse. Velskrevet, fine billeder, godt disponeret og en spændende historie. Super god formidling. Bogen kan varmt anbefales.

 2. Långt ifrån en bisak
  Ragnar, 1 december 2016

  Trevlig bok men fotografierna är lite för amatörmässiga. Kul med koncentrationen till en enskild villatomt. Saknar dock de pollinerande dagfjärilarna.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Blommor och bin : din trädgård - ett matb...