Ritande mammans lexikon : med uttryck från ungdomsvärlden
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2016-10-28
Upplaga
1
Förlag
Louise Wester AB
Medarbetare
Szemenkar Remgard, Johanna (form)
Dimensioner
148 x 110 x 13 mm
Vikt
142 g
SAB
Fc
ISBN
9789163919497
Ritande mammans lexikon : med uttryck från ungdomsvärlden

Ritande mammans lexikon : med uttryck från ungdomsvärlden

Spiral Svenska, 2016-10-28

Slutsåld

Syftet med boken är att den ska öppna dörrar och bygga broar över generationsgränser. Helt enkelt hjälpa vuxna att förstå tonåringarna lite bättre, att minska på onödiga konflikter och förhoppningsvis minska en del av den oro vi vuxna känner i onödan pga okunskap.

Idén till boken föddes när Louise, en mamma till två tonårspojkar, ritade olika situationer där det uppstått missförstånd mellan vuxna och tonåringar. Hon satt ofta vid frukostbordet och funderade intensivt på vad hennes pojkar pratade om, när de råkade glömma bort att hon satt bredvid.

Boken är skriven i karaktären "Ritande Mammans" namn och personerna i verkligheten som gjort den heter Louise Wester, som står för idé och illustrationer, och Johanna Szemenkar Remgard som står för formgivningen av boken. Ordinsamlingen har skett under ett par år och under det senaste halvåret har tre högstadieklasser i Kungsbacka, Nacka och Lund varit referensgrupper för att säkra kvalitén av innehållet. Arbetet med boken har skapat samtalsämnen runt frukostbordet, öppnat de mest blyga och tillbakadragna tonåringarna, gett så många skratt och skapat så mycket värme. Något tänds i ögonen på ungdomarna när vi vuxna plötsligt är totala "noobs" och de är experterna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Fler böcker av Louise Wester

Bloggat om Ritande mammans lexikon : med uttryck frå...