Läkemedelskemi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2016-12-27
Upplaga
4
Förlag
Awametox Consulting
Dimensioner
245 x 172 x 38 mm
Vikt
1067 g
SAB
Vd
ISBN
9789163923111
Läkemedelskemi (inbunden)

Läkemedelskemi

Inbunden Svenska, 2016-12-27
566
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Denna fjärde utgåva av Läkemedelskemi är på 492 sidor och behandlar våra läkemedel ur ett brett kemiskt-farmakologiskt perspektiv, som inbegriper allt ifrån design av nya läkemedelsmolekyler och beskrivningar av de existerande till läkemedelssäkerhet, patent och detaljerade beskrivningar av läkemedelsgrupperna.
Här ges en bakgrund till hur man designar/uppfinner nya läkemedel samt vilka olika typer av makromolekyler som är måltavlor (receptorer) för läkemedelsmolekyler. Vidare redogörs för struktur-effektsamband, vilka fysikalisk-kemiska egenskaper, som avgör selektivitet till en viss receptor, samt hur egenskaperna styr absorption och utsöndring. Även behandlas industriell utveckling av läkemedel inklusive flera belysande exempel.
Två helt nya kapitel ger en aktuell bild av de nyskapande biologiska läkemedlen respektive hur nya substanser utvärderas säkerhetsmässigt.
Boken vänder sig till alla som studerar kemi/biologi, arbetar med läkemedel eller är allmänt intresserade av de kemiska och innovativa aspekterna på läkemedel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läkemedelskemi
  2. +
  3. Att lyckas med läkemedel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att lyckas med läkemedel av Ylva Böttiger, Erik Eliasson, Jonatan Lindh (häftad).

Köp båda 2 för 878 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna