Mera nej eller okej (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
56
Utgivningsdatum
2017-01-01
Upplaga
1
Förlag
Stiftelsen FTS Säkra Varje Unge
Originaltitel
mera nej eller okej
Illustratör/Fotograf
Eva Björk
Dimensioner
177 x 177 x 13 mm
Vikt
335 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163923289
Mera nej eller okej (inbunden)

Mera nej eller okej

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-01-01
199
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mera nej eller okej Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
I den här boken hamnar Mini i olika situationer där det är svårt att veta vad som är nej eller okej.
Det är viktigt att alla barn tidigt lär sig att det finns områden på kroppen som är privata och att den egna kroppen är något man själv bestämmer över. Lika viktigt är det att barnen lär sig att sätta gränser och skydda sig på sociala medier.
Minis frågor och svar kan kanske hjälpa något barn att våga sätta gränser när det hamnar i liknande situationer.

Boken ges ut av stiftelsen FTS Säkra Varje Unge i samarbete med författare och illustratör Eva Björk. Stiftelsen FTS Säkra Varje Unge arbetar förebyggande mot alla former av sexuella övergrepp på barn i både verkliga livet och på nätet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mera nej eller okej
 2. +
 3. Okej med dig? : lilla boken om samtycke

De som köpt den här boken har ofta också köpt Okej med dig? : lilla boken om samtycke av Åsa Karsin, Make Equal (inbunden).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mera nej eller okej. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Enkel, rak, koncist, lämplig även för de yngsta
  Sabine Noresson, 19 oktober 2020

  Med enkla och tydliga karaktärer förklarar boken även för de yngsta på ett skonsamt sätt att även vuxna kan göra fel och att inte alla vuxna är att lita på. En sanning som tyvärr måste nämnas.

  Jag uppskattar enkelheten och tydligheten i de olika budskapen just för att redan 2-till 3-åringar kan ta till sig en hel del. Det är ju tyvärr redan i den åldern de behöver skyddas och veta om sina rättigheter. Med stigande ålder förstår barnen mer och mer av boken. Får boken hänga med och lig... Läs hela recensionen

 2. Viktig bok om att kunna säga ok eller nej

  Philip 8 år:
  Vi har läst boken Mera nej eller ok. Den handlar om när man är med en vuxen och man ska göra någonting. Ibland känns det ok och ibland känns det inte ok. När det inte är ok ska man kunna säga nej. Man ska inte behöva krama en vuxen om man inte vill. Vuxna ska inte heller tvätta barns rumpor. Barn kan tvätta rumpan själva. Jag tycker inte om Fuling i boken. Han gör saker man inte ska. Goding är snäll och gör bara sånt man får. Bilderna är roliga men jag tycker inte om att läsa... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Eva Björk