Hotel Atlantic : rock'n'roll i murens skugga (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2017-07-27
Förlag
Vulkan
Dimensioner
180 x 110 x 17 mm
Vikt
291 g
SAB
Ijz Tingsäter, Hans,Ijz Chris and the Commanders
ISBN
9789163925412
Hotel Atlantic : rock'n'roll i murens skugga (häftad)

Hotel Atlantic : rock'n'roll i murens skugga

Häftad Svenska, 2017-07-27
229
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Strax före jul 1961 ringer telefonen i vår lilla förortstvåa. En av en tidens "rockkungar" frågar mig om jag och kompisarna i rockbandet Chris and the Commanders vill hänga med på några månaders spelning i Västberlin. Minst sagt oväntat för en ungdomsgårdsorkester! Ingen tid för eftertanke, "rockkungen" vill ha svar direkt. Efter några dagar är allt fixat och vi drar till Västberlin! Grabbarna i bandet har bara en dryg vecka på sig att ordna med utrustning, pass, visa och inte minst sina föräldrars välsignelse. Vistelsen i Västberlin blir en mödosam och inte särskilt glamorös tillvaro på ett kallt och dragigt hotell och åtta timmars spelning för en struntsumma sex nätter i veckan. Berlin, det kalla krigets epicentrum, bjuder ibland på rent osannolika händelser. Hans Tingsäter har skrivit en underhållande och spännande berättelse om sitt livs gig. Chris an the Commanders var en del av "det svenska musikundret" och det här är berättelsen om en tid när tonåringarna uppfanns och när de fick - och gjorde - sin egen musik. Rock'n'roll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hotel Atlantic : rock'n'roll i murens skugga
  2. +
  3. Olympen : artisterna, publiken, betongen - hur en felbyggd handbollsarena blev ett tempel för glitter, boaormar och rock'n'roll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Olympen : artisterna, publiken, betongen - hur ... av Sven Lindström (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »