Jägare och dokumentärfilmare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2017-01-22
Upplaga
1
Förlag
Hunting Movie Gerold Berg
Medarbetare
Dahlström, Peter (form) / Berg, Gerold (foto) / Berg, Anders (foto)
Illustratör/Fotograf
Petter Brorson
Dimensioner
277 x 227 x 20 mm
Vikt
1263 g
SAB
Qga
ISBN
9789163927003
Jägare och dokumentärfilmare (inbunden)

Jägare och dokumentärfilmare

Inbunden,  Svenska, 2017-01-22
265
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jägare och dokumentärfilmare Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
En bok om äventyr och jaktresor

Intressant bok för alla jägare, men även för den som tycker om äventyr och resor. Lättläst med många fina bilder och unika berättelser om äventyr som skulle vara omöjliga att göra i dag. Vi får följa med på resor till Alaskas stora vildmarker, på heta savanner i Afrika, i Sibirien, Pakistan och på Grönland. Filmaren och jägaren Gerold Berg berättar om sina skiftande uppdrag. Allt från fågeljakt och älgjakt på hemmaplan till storviltsafaris, björnjakt och mycket annat.

Provläsning - Läs ett spännande kapitel ur boken, 15 sidor som handlar om "En gammaldags safari". Detta äventyr utspelade sig 1974, under en tid då det var fullt legalt att delta i en Afrikansk storviltsjakt. Då fanns det ca 1,5 miljoner elefanter i Afrika. Idag finns drygt 400 000 kvar. Gerold deltog i jakten samtidigt som han dokumenterade resan med sin filmkamera. Materialet från resan blev en äventyrsfilm som visades på SVT i mitten på 1970-talet. Detta är en berättelse som ger en unik inblick i hur det var att delta i en storviltsjakt för snart 50 år sedan.

Länk till PDF-fil » Provläs ett kapitel: En gammaldags safari

Dokumentärfilmaren Gerold Bergs produktioner har bland annat visats i svensk, norsk och finsk television, och han har fått utmärkelser och erkännanden från olika håll i världen.

Vad Gerold Berg med sitt engagemang skildrat genom sina filmproduktioner sammanfattas i denna bok med ett rikt och fängslande bildmaterial. Från ökenfärd genom Sahara till inuiterna i norra Kanada, från Sibiriens enorma vildmark till Pakistans berg och halvöknar eller till Centralafrikas tryckande värme. Läsaren tas med på både storslagna utlandsäventyr och stunder i det närmaste grannskapet, med skogens konung och hundarnas hund.

Författarens förord:

Naturen har alltid varit mitt rätta element. Jag är uppväxt i skog och mark, och allt sedan jag som liten pojke fick följa med på min första jakt har jag sökt efter nya upplevelser och äventyr. Jag ville också berätta om det vackra och storslagna som finns i naturen, och jag skaffade utrustning och började filma. Som det visade sig hade jag en förmåga att fånga och förmedla mina upplevelser i rörlig bild.

Med åren blev jaktstigarna allt längre runtom i världen. Jag har jagat och filmat i Alaskas stora vildmarker, på heta savanner i Afrika, i Sibirien, Pakistan och på Grönland för att bara nämna några av de ställen dit filmprojekt och jaktresor fört mig. De uppdrag jag haft, har också varit mycket skiftande, med allt från informationsfilmer om det afrikanska storviltet i Botswana till filmer om Norma ammunitionsfabrik i Åmotfors eller projekt för statliga verk och olika organisationer. Filmerna har visats på TV i många länder, och inneburit flera utmärkelser på internationella filmfestivaler.

Vid min sida har jag haft min hustru och livskamrat Lissie. Vid många produktioner var det hon som stod för ljud och klippning, och hon kunde som ingen annan inte bara göra en packning utan också få ihop filmmaterialet till en bärande och intressant berättelse.

Med denna bok gör jag ett försök att med egna ord sammanfatta mina upplevelser i bokform. Det är berättelser om vad jag har upplevt, med ett rikt och unikt bildmaterial som i mycket är hämtat från filmerna. Alla upplevelser får inte plats, och många strapatser och äventyr är kanske svåra att föreställa sig även med en stark fantasi. Att ge sig ut ensam i vildmarken utan dagens telefontäckning kunde vara lika farligt som spännande.

Om detta och mycket annat finns att se och läsa i denna bok. Mycket nöje.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jägare och dokumentärfilmare
  2. +
  3. Drömmar och verklighet : en biografi om Tom Alandh

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drömmar och verklighet : en biografi om Tom Alandh av Johan Kellman Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »