Skärselden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
David Karlén (del 2)
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2017-02-22
Förlag
Vulkan
Dimensioner
15 x 210 x 13 mm
Vikt
383 g
SAB
Hc
ISBN
9789163927034
Skärselden (häftad)

Skärselden

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2017-02-22
217
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
David Karlén arbetar på Säpos insatsstyrka. Ett år har gått sedan han ledde en riskfylld fritagning av gisslan i Moskva. Dammet har lagt sig och den grå vardagen är tillbaka. Därför blir han nyfiken när en skugga ur det förflutna ber honom om hjälp. Säpo har kontaktats av en anonym källa som erbjuder ryska försvarshemligheter. Materialet ser lovande ut. Någon måste resa till Sankt Petersburg och undersöka situationen på plats. David antar utmaningen och börjar förbereda sig för resan. Frågorna är många. Vem är egentligen den anonyma källan? Vad är motivet? Och vilka är riskerna för de involverade? Från projektrummet Skärselden på Säpo övervakas operationen av ett team experter. I den kyliga ryska staden på andra sidan Östersjön ställs David snart inför en helt oväntad situation, som i sin tur tvingar fram nya lösningar.

För mer information om Karl Eidems böcker se följande websajt www.davidkarlen.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skärselden
 2. +
 3. Svensken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensken av Karl Eidem (häftad).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skärselden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande uppföljare till svensken
  anna, 19 mars 2019

  Lättläst psykologisk dramatik när David Karlén är ute på nya hemliga SÄPO äventyr. En raffinerad historia med en oväntad upplösning där storpolitik blandas med romantik. Jag gillar blandningen av personliga personporträtt och vardagligheter. Ser fram emot att följa Davids framfart framöver!

 2. gripande människoöde
  Henning (Sveg), 2 maj 2018

  Skärselden är en litet udda bok. Den börjar och slutar som en riktigt spionthriller men däremellan händer så mycket annat, framför allt inom de olika personerna. Det är uppenbart att huvudpersonen inte riktigt har koll på sina handlingar, trots hans styrka och professionalism. Han agerar utifrån impulser som han själv inte riktigt förstår (tror jag). Jag tycker det är ett gripande människoöde. Det känns som om det aldrig riktigt kan gå väl för David Karlén i slutändan.

 3. Nja
  Villivonkansbooks, 19 augusti 2017

  David Karlén arbetar på Säpos insatsstyrka där vardagen lunkar på. En skugga från det förflutna ber honom om hjälp. Säpo har kontaktats av en anonym källa som erbjuder ryska försvarshemligjeter och materialet verkar lovande. David antar utmaningen med att resa till Sankt Petersburg och undersöka situationen.
  Boken lät spännande på förhand, men levde inte riktigt upp till det. Kom aldrig riktigt in i den och blev fast. Historien lunkade så sakta på utan att bli riktigt intressant. Den känd... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karl Eidem