Maja och Hugo upptäcker att alla är olika (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Maja och Hugo (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2017-01-27
Upplaga
1
Förlag
No Exclusion
Originaltitel
Maja och Hugo - upptäcker att alla är olika
Dimensioner
245 x 174 x 9 mm
Vikt
325 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163928796

Maja och Hugo upptäcker att alla är olika

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-01-27

Slutsåld

På 64 sidor ska vi följa Maja och Hugo, två bästa vänner i första klass, genom 13 kapitel med 13 olika scenarion - alla med ämnena mobbning och utanförskap. Efter varje kapitel tillkommer 1-4 följdfrågor som öppnar upp till intressanta diskussioner. Rekommenderad av fritidspedagoger och författare. Utdrag ur boken
Kapitel 1 - första dagen

Skolgården har aldrig varit så färgglad som nu. Buskarna blommar, träden är gröna, nyinköpta och färgglada gympaskor pryder elevernas fötter och elevernas leenden lyser lika klart som solen. Det är första dagen efter sommarlovet och hela skolgården är fylld av skrattande barn, alla glada över att äntligen få se sina kompisar igen. De berättar ivrigt för varandra vad de gjort för roligt under sommaren och Maja berättar för Lotta att hon har lärt sig en ny lek.

- Först ska vi rita rutor på marken med mina färgpennor!berättar hon med ivrig röst. Maja ritar 3 rutor efter varandra, följt av 2 stycken bredvid varandra sen avslutas det med en ensam ruta igen. - Titta Lotta! säger Maja. Hennes lockiga och bruna hår studsar när hon visar upp sin nya lek och fortsätter:

- Du måste hoppa i varje ruta, hoppar du utanför förlorar du! ropar Maja och fnittrar.

Bara några meter bakom Maja och Lotta står en kille med blont hår, lila byxor och röd tröja. Han heter Hugo och har inte hittat någon att leka med än, men han har tjuvlyssnat på vad Maja har sagt och tycker att hennes lek verkar superrolig! Hugo tittar på när Lotta försöker upprepa det Maja precis gjorde men hon missar den sista rutan och de två flickorna börjar fnittra. Hugo blir tveksam på vad han ska göra men bestämmer sig för att gå fram till flickorna.

- Hej, viskar Hugo, men på grund av det höga fnittret hör varken Maja eller Lotta, utan de fortsätter att leka utan att se Hugo. Han försöker en gång till och frågar lite högre: - Får jag vara med? Den här gången märker Maja och Lotta hans närvaro och börjar viska till varandra. Tillslut vänder de sig om och förklarar: - Detta är en tjejlek, du är kille och får inte vara med. Hugo blir ledsen men bestämmer sig för att inte ge vika och säger med en bestämd men vänlig ton: - Men jag vill ändå vara med. - Okej Hugo, testa en gång, säger Maja.

Hugo blir lite nervös men testar ändå. På första hoppet träffar han rätt och han ler lite för sig själv. Han fortsätter hela vägen och Maja och Lotta börjar fnittra igen och precis som Lotta missar han sista rutan, men det gör inget för Maja och Lotta fortsätter att skratta med Hugo.
Det visar sig att Hugo är duktig på att "Hoppa Hage" och det slutar med att de tre kompisarna leker tillsammans resten av dagen.

Finns det tjejlekar och killekar? Kan du ge exempel?
Var det snällt det som Maja först sa?
Vad hade du gjort om du var Hugo?
Vad hade du gjort om du var Maja?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Maja och Hugo upptäcker att alla är olika. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En verklig höjdare
  Tank Dimple, 21 mars 2017

  En mycket välskriven bok om en av de allra viktigaste frågorna för alla som har eller jobbar med barn och unga. Pedagogisk och lättbegripligt!

 2. Viktigaste boken 2017
  Bokläsaren, 21 mars 2017

  En riktigt bra och lättläst bok som alla verkligen borde ta del av inte bara barn mellan 6-9 år. Skriven av två ungdomar på ungdomligt språk med fantastiska illustrationer. Läs den i klassen, läs den med ditt barn och diskutera frågorna. Just att boken inte tar ställning till rätt eller fel är genialiskt, det är läsaren (barnet) som får diskutera och känna in hur man skall bete sig.

  Om alla läste, jobbade och förstod det som boken handlar om då fick vi en bättre värld där färre skull... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Young Writers Camp 2016. Skånes Fagerhult 4-7 januari 2016

  Emilia Mattsson, Olivia Gustafsson, Anne Danielsson, Joel Svensson, Ellinor Jakobsson

  Young Creatives är en ideell förening som jobbar med lägerverksamheter inom kreativt skapande för barn och ungdomar. Vi tror på att alla barn oavsett förutsättningar har kreativitet inom sig och vi jobbar för att den kreativiteten ska få blomma ut...

 • Maja och Hugo - pysselbok

  Miranda Arvidsson

  Under år 2015 blev 60 000 barn i Sverige utsatta för mobbning och utanförskap. I samma stund som vi fick reda på den hemska informationen började vi tänka på hur vi kunde förändra. Vi började skriva boken med målet att nå ut till så många barn som...