Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2018-10-07
Upplaga
1
Förlag
Maj-Britt Niklasson
Dimensioner
210 x 17 x 8 mm
Vikt
262 g
SAB
Ia
ISBN
9789163928819

Öppnar alla dörrar : oljemålningar och texter

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-10-07
249
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Luta dig tillbaka och följ med på konstutställning. Från första sidan till den sista bjuds du på målningar och poetiska texter som öppnar dörren till ditt inre landskap.

Maj-Britt Niklasson har ett förflutet som musiker. Hon var medlem i folkrockgruppen Landslaget, som på 70-talet spelade in 7 LP-plattor på EMI Svenska AB. Hon har publicerat två noveller i tidskriften Horisont, "Början på Slutet"; nr 4-5, 2012 och "Gropen"; nr 2, 2017. Hon har lång erfarenhet av konstutställningar både i Sverige och i andra länder och har bl.a. mottagit Kirunastipendiet och stipendium från Konstakademien i Stockholm. Maj-Britt har också ett förflutet inom Stockholms Stadsbibliotek, där hon i många år arbetade halvtid.

"Utan en sekunds tvekan bjuder hon in iakttagaren till konsten. Det finns inget tillkrånglat eller störande i motiven. De är lätta att se. Vi känner igen oss omedelbart. Men sedan finns där något i perspektivet eller i rörelsen som skapar en medveten och givande förvirring. Vi börjar fundera lite över vad det är vi ser."
Utdrag ur Per Feltzins inledande text. Per är producent och kritiker på Sveriges Radios Kultur- och Musikredaktioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Öppnar alla dörrar : oljemålningar och texter
 2. +
 3. En förvandlad stad : Stockholm förr och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt En förvandlad stad : Stockholm förr och nu av Karl Kadhammar (inbunden).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Öppnar alla dörrar : oljemålningar och texter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Poesi och konst
  Helene Isaksson, 6 oktober 2018

  Fantastiskt att få följa flickan, djuret, hunden och kvinnan på en poetisk och konstnärlig vandring genom landskap, öppna fönster och dörrar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maj-Britt Niklasson

 • Tonspel

  Maj-Britt Niklasson

  Paulina snubblade rakt in i en tung ridå av rök. Det framkallade ett så kraftigt hostanfall att tårarna strömmade utför kinderna på henne. När hon återhämtat sig upptäckte hon att hon stod i foajén till något som verkade vara en nattklubb. Trängse...