Rosens doft : doftanteckningar 25 juni 2000 - 9 juli 2016 (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2017-06-29
Upplaga
1
Förlag
ViniLund
Originaltitel
Rosens Doft
Medarbetare
Stedman, Therese (red.) / Heinegård, Lotta (form) / Jönsson, Peter (foto) / Menander, Gunnar (foto)
Illustratör/Fotograf
Rie Hägerdal
Dimensioner
250 x 246 x 20 mm
Vikt
885 g
SAB
Uffac
ISBN
9789163928949

Rosens doft : doftanteckningar 25 juni 2000 - 9 juli 2016

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-06-29
336
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rosens Doft bjuder med oss på en resa in i doftens värld, en resa fylld av upptäckter, reflektioner och oväntade möten med många av våra mest folkkära rosor.
Mischa har under sjutton år gjort doftanteckningar från sina besök på Fredriksdals rosarium i Helsingborg, resultatet är en bok som inspirerar läsaren till egna upplevelser och som ger oss en helt ny inblick i rosornas och doftens värld. Boken ar illustrerad av Rie Hägerdal, vars känsliga akvareller verkligen fångar rosornas förgängliga skönhet och deras unika karaktärsdrag. Språket är Mischas eget poetiskt, underhållande och rakt-på-sak. Eller vad sägs om hennes anteckning från 2014 om den vackra rosen Isabella Rossellini: Så hur tänkte man, funderar jag med näsan i rosen, när man lät den pyttelilla doft Isabella Rossellini ändå har, vara kall blöt cigarraska, läder och våt hundpäls ...
Under sina doftvandringar i rosariet har hon inspirerat besökarna att verkligen dofta på rosorna, och inte bara lukta. Som hon själv skriver i boken: ...Till slut har vi mest bara sett rumporna på folk som nästan yra av allt rosdoftande gått från buske till buske, eller från doft till doft.
Den allra första rosen hon doftade på sommaren 2000 var Henri Martin och när hon nu, sjutton år senare, avslutade projektet tänkte hon knyta ihop säcken med att en sista gång dofta på rosen. När hon kom dit var rosen redan utblommad och hon skriver själv: När jag såg den helt utblommade busken fick jag faktiskt en skön känsla av befrielse. Så jag slutar med en oskriven doftanteckning, därmed står dörren fortfarande på glänt för mig och för var och en att gå vidare i sin doftvärld på sitt eget vis.
Välkommen in i min värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rosens doft : doftanteckningar 25 juni 2000 - 9 juli 2016
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 585 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rosens doft : doftanteckningar 25 juni 2000 - 9 juli 2016. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rosens doft av Mischa Billing
    Agneta Svensson, 2 januari 2018

    Det är en intressant bok för oss rosälskare, för vi får information hur Mischa Billing beskriver rosens doft, men det är nog inte så lätt att beskriva rosens doft, eftersom det tagit 17 år för henne att utforska rosens doft. I boken får vi lära oss mycket om olika rosors doft och i boken får vi njuta av vackra akvareller med bilder på rosor.

Visa alla 1 recensioner