Flickan i fönstret (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2017-11-13
Upplaga
1
Förlag
Aruna Publishing
Medarbetare
Johnsson, Maria (form) / Johnsson, Alexander (form) / Johnsson, Sandra (foto)
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
509 g
SAB
Hc
ISBN
9789163929205

Flickan i fönstret

(11 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-11-13
139
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hon är en av världens mest kända författare som lever i en idyll om man ska tro vad som skrivs.Samtidigt som rädslan för att hennes mörka bakgrund ska avslöjas är hon hotad och iakttagen av någon som vet allt om hennes förflutna.

I Stockholm växer Ana upp i en trygg och kärleksfull familj, något som slås i spillror när hennes pappas bästa vän grundlurar familjen. Hon placeras på det ökända ungdomshemmet Solvik och därefter hos en fosterfamilj där kärlek och omsorg har bytts ut mot våld och kränkningar. Under en semester i Holland flyr hon en natt in i Amsterdams glädjekvarter och flera år senare är hon en av de otaliga flickorna i Red Light District.

I ett fönster står Joy. En natt kliver mannen till hennes olycka in till henne och då en seriemördare härjar fritt i kvarteret tar hon ett mycket svårt och oväntat beslut, något som hon får ångra bittert.

Lite kort om författaren:
Maria Aruna Johnsson är född 1971 och arbetar som förstelärare på en grundskola i Stockholm.
Hon är adopterad från Indien och kom till Sverige när hon var 5 månader gammal.
Hon debuterade med " Den vita delfinen" och Flickan i fönstret är hennes andra bok.
2018 ges " Saknad " ut och är del 2 i trilogin " Den vita delfinen ".
Mer om Maria, hennes böcker, sociala medier samt kontaktinformation finner ni på hennes hemsida www.mariajohnsson.com eller på Instagram- maria.a.johnsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan i fönstret
 2. +
 3. Dödsäsong

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödsäsong av Johan Elfner, Mats Dahlquist (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Flickan i fönstret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs!
  Ulrika, 17 augusti 2018

  Jag är av naturen en riktig bokmal men har de senaste åren av olika anledningar inte haft varken ro eller möjlighet att läsa en bra bok. Men! Så kom jag över Flickan i fönstret och var fast från första sidan. Med dess detaljerade karaktärs-och miljöskildringar fängslar boken från början till slut. Ett spännande drama som dessvärre lika gärna skulle kunna beskriva en verklighet för vissa och som läsare pendlade jag mellan hopp och förtvivlan över de olika karaktärernas livsöden.
  Maria ber... Läs hela recensionen

 2. sträckläsnings varning

  Ännu en fantastisk bok av Maria. Ett riktigt riv i boken med olika händelser som gör att det är oerhört svårt att lägga ifrån sig. Kvinnan i fönstret har vackra miljöbeskrivningar och har många intressanta och aktuella ämnen som ger en fantastisk läsupplevelse. Som alltid är bokens slut en otippad historia.
  Jag kan verkligen rekommendera Flickan i fönstret till alla som verkligen vill ha en fantastisk resa i bokens värld.
  Läs gärna Marias bok Den vita delfinen också.

 3. Spännande och dramatisk
  Mats Wallin, 8 januari 2018

  Ett mycket gott betyg, jag ville inte sluta...sträckläste boken. Mycket spännande. Maria är både en skicklig författare och dramatiker. Boken är så fylld med händelser och tankar att jag ser framför mig typ en Netflix-serie i 10 avsnitt. Måtte det bli så.

 4. Återigen en bok som inte går att lägga ifrån sig!
  Christel , 6 januari 2018

  Maria lyckas verkligen bygga upp en spänning som gör att man inte kan sluta läsa. Bara ett kapitel till och ett till och... Man åker framåt och bakåt i tid och olika miljöer men Maria är expert på att knyta ihop handlingen så att man bara vill veta mer om det som händer. Det är sannerligen en fängslande handling som tvistas till i varje kapitel. Man tror att man vet hur det ska gå och plötsligt händer något nytt. Boken är slut, jag sitter i ett vakuum och försöker smälta den, jag vill ha mer och längtar till nästa boksläpp!

 5. Äntligen tack Maria
  Annika Sällström, 3 december 2017

  "Längtar att få läsa"
  Jag har svår dyslexi och läser alldrig, men
  förra året fick jag Den vita delfinen av Maria och plötslit vile jag läsa. nu har jag läst Flickan i fönstret
  och den boken ut manande mej mer med fler
  personer och platser på ett bra sett. En mycket spänande bok som
  tog mig runt i värden och överaskade mej på
  slutet. Blev oxå berörd. Ville inte sluta läsa och vill att nästa bok ska komma snart.
  Läs den.

  Annika Sällström
  En toppen jul klapp

 6. Toppenbra bok.
  BI rgit ¿, 3 december 2017

  Är ingen som tycker om att sitta still.
  Men börjar man läsa denna bok så sitter man still. Väldigt spännande.samt lättläst.toppen bok att ge bort som present

 7. Borde bli en film...
  Adde, 27 november 2017

  En otroligt gripande och stark berättelse. Det var tufft att ta sig igenom boken då den speglar verkligheten. Man följer en resa som gör det svårt att lämna ifrån sig boken. Flickan i fönstret borde bli en film. Maria är en fantastisk författare!

 8. Flickan i fönstret
  Kristin , 27 november 2017

  Vi får följa huvudpersonen Ana från att hon är fem år tills hon som ung vuxen hamnar i Red light district. Vi får även följa några av de vänner och fiender som korsar hennes väg. När flera av de prostituerade mördas måste Ana försöka ta sig därifrån. Mer om handlingen vill jag inte avslöja. Men författarinnan Maria har en förmåga att beskriva målande utan att det blir osmakligt. Varje kapitel är en cliffhanger som gör att man bara måste läsa nästa och nästa. Sträckläste boken. Det är sällan j... Läs hela recensionen

 9. En bok som berör!
  Ribban, 27 november 2017

  En viktig och bra bok med bra miljöskildringar. Blev djupt berörd av handlingen och huvudpersonens öde. En bok i tiden! Läs den!

  Ribban

 10. Boken berör
  Kaffeläsaren, 27 november 2017

  Ana växer upp i en trygg och kärleksfull familj, något som slås i spillror, då hennes pappas bästa vän grundlurar familjen. Ana placeras på det ökända ungdomshemmet Solvik och därefter hos en elak fosterfamilj. Hon flyr under en semester i Amsterdams glädjekvarter och är snart en av flickorna som jobbar där.
  Flickan i fönstret är författarens andra bok efter debuten Den vita delfinen, som jag läst och gillade mycket. Även Flickan i fönstret innehåller ett tungt och tragisk ämne, prostitut... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Maria Johnsson