Den vita delfinen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
1
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2017-11-13
Upplaga
1
Förlag
Aruna Publishing
Originaltitel
Den vita delfinen
Medarbetare
Johnsson, Maria (form) / Johnsson, Sandra (foto)
Dimensioner
210 x 152 x 20 mm
Vikt
516 g
SAB
Hc
ISBN
9789163929212
Den vita delfinen (häftad)

Den vita delfinen

(12 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-11-13
147
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den vita delfinen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I en by utanför Calcutta växer syskonen Sonya, Ghazi och Kamal upp i en trygg och kärleksfull miljö, något som snart slås i spillror då de blir föräldralösa. De hamnar på det fruktade barnhemmet St Downsey's där misshandel, övergrepp och slaveri blir deras vardag. En natt flyr de och tvingas att bli några av de otaliga gatubarn som lever kring de stora sopbergen. 17 år senare är de en del av fattigdom, våld och prostitution och medan de för en kamp för överlevnad, jagas de av den forne barnhemsägaren, som utskämd och förnedrad, har svurit på att hämnas.
Boken är uppbyggd som en dramathriller med inslag av ren fakta kring fattigdom och barnarbete.

Lite Lite kort om författaren:
Maria Aruna Johnsson är född 1971 och arbetar som förstelärare på en grundskola i Stockholm.
Hon är adopterad från Indien och kom till Sverige när hon var 5 månader gammal.
" Den vita delfinen" är hennes debutroman.
2017 gavs " Flickan i fönstret " ut och 2018 ges
"Saknad " ut som är del 2 i trilogin " Den vita delfinen ".
Mer om Maria, hennes böcker, sociala medier samt kontaktinformation finner ni på hennes hemsida www.mariajohnsson.com eller på Instagram- maria.a.johnsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den vita delfinen
 2. +
 3. Den sista måltiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sista måltiden av Maria Johnsson (häftad).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Den vita delfinen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En stark och gripande bok
  lenamlindblad, 14 november 2022

  En stark och gripande bok. Blir än mer gripande när man vet att detta är vardagen för många. Detta utspelar sig i och runt Calcutta och vi får följa tre syskon i sin kamp för överlevnad. Efter att de blir föräldralösa hamnar de på ett barnhem där det utnyttjas som slavar och de utsätts för övergrepp.
  De flyr men förnedringen fortsätter då de tvingas bli gatubarn och leva i fattigdom.
  En oerhört stark bok som sätter sig och man inte glömmer i första taget!

 2. Borde bli TV-serie....
  Mats Wallin, 6 november 2017

  "Gick inte att slita sig! Det var också en tuff läsning, så jobbigt att läsa om barn som far illa. Samtidigt går det en röd tråd av verkligt fin syskonkärlek genom hela boken. Maria är ju en fantastisk dramatiker.

  Boken borde bli film. Något för t ex Netflix?"

  Mats Wallin

 3. En magisk bok
  Mariella, 4 november 2017

  En bok som verkligen berörde mig och fick mig att bli mållös. Man får följa en resa som gör det svårt att lägga ifrån sig boken. Jag rekommenderar denna bok starkt som handlar om syskonkärlek och är väldigt spännande.

 4. Aktuell, realistisk och gripande!
  Susse, 3 november 2017

  Det skär i hjärtat väldigt ofta att läsa den här boken, man vet ju att den speglar verkligheten. Men samtidigt är det en ömsint berättelse om syskonkärlek och om viljan att överleva. Har aldrig varit i Indien men man kan känna dofterna och se miljöerna framför sig. Vore en bra idé för skolor att köpa in boken, ämnet är mer aktuellt än någonsin! Ingen mysdeckare men en stor dos realism från en oerhört fattig och tragisk del av världen! Läs den!

 5. Underbar läsning
  Elin, 3 november 2017

  En stark berättelse som berörde mig mycket. Gick inte att lägga ifrån sig den. Den var också känslosam och varm. Rekommenderas till alla!

 6. Gripande och engagerande
  Eva Rosendahl, 3 november 2017

  En fullkomligt underbar berättelse med stort hjärta! Boken är lättläst och verkligen omöjlig att lägga ifrån sig eftersom den är mycket gripande och engagerande! Jag har fått en välbehövlig inblick i ett land och en kultur som jag vetat alltför lite om.
  Väntar med spänning på nästa bok!

 7. En underbar berättelse
  Tinaeh, 3 november 2017

  Den här boken var verkligen en överraskning. Jag kunde verkligen inte slita mig från den när jag väl hade börjat läsa, den var så otroligt gripande!

  Det är väldigt målande beskrivningar av både känslor, händelser och omgivningar. Man kommer karaktärerna väldigt nära, på gott och ont. Det blir lite jobbigt att läsa när man tänker på att många människor faktiskt lever såhär fortfarande. Berättelsen hoppar väldigt mycket fram och tillbaka i tiden, och man får hela tiden veta lite mer o... Läs hela recensionen

 8. Fantastiskt bok lätt läst o spännande
  Annika, 3 november 2017

  Jag har svår dyselexi o alldrig tyckt om att läsa denna bok fick mej o få tillbaka läslusten i 52 års ålder fantastiskt tack maria ❤

 9. Gripande och stark !
  Kaffeläsaren, 3 november 2017

  Vi får följa syskonen Sonya, Ghazi och Kamal som växer upp utanför Calcutta. De blir föräldralösa och hamnar på barnhem. Det är en stark och obehaglig berättelse om det tuffa liv som syskonen har. Med svält, våld och kämpande för överlevnad. Den är tuff att läsa, men samtidigt så gripande så den går inte att lägga ifrån sig. En viktig bok!

 10. Välskriven och mycket läsvärd.

  En mycket välskriven bok som tar en till en plats som tyvärr många människor delar i vår värld.
  En gripande bok som berörde mig djupt. Den vita delfinen bör komma fram i ljuset då den belyste problemen med fattigdom, utnyttjande och den visade även att vissa människor är onda av naturen.
  Jag kan varmt rekommendera denna!! Ni kommer inte att ångra er.

 11. Berörande och sorglig
  Madeleine Christine Eklund, 3 november 2017

  En otrolig sorglig, hemsk men ändå fin bok om tre syskon i Indien som man får följa i två olika tidsperioder. Den ena får man läsa om när de förlorar deras föräldrar och hamnar på ett barnhem som ett hemskt syskonpar driver samt när de hamnar på en av fattigaste delarna i staden. Den andra är "nutid" där man får följa syskonen som nu är vuxna men inte släppt känslan att de är förföljda av en gammal och hemsk minne.

  Det är Sonya, Ghazi och Kamal som man får följa från deras perspekt... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Maria Johnsson