George W. Bush : det amerikanska presidentvalet 2000 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2017-08-02
Förlag
Nomen
Dimensioner
210 x 135 x 17 mm
Vikt
292 g
SAB
Oc,Lz Bush, George W.
ISBN
9789163934520
George W. Bush : det amerikanska presidentvalet 2000 (häftad)

George W. Bush : det amerikanska presidentvalet 2000

Häftad,  Svenska, 2017-08-02

Slutsåld

Det amerikanska presidentvalet år 2000, där den solbrände republikanen George W. Bush från Texas stod mot den demokratiske vice-presidenten Al Gore, utspelades under ett år som fortfarande hängde kvar i det fredliga och optimistiska 1990 talet. Kärnvapenhoten var över och islamisk terrorism avlägset. Valet skulle istället kretsa kring Bill Clintons sexskandaler och mjuka frågor som utbildning och pensioner. Men trots det skulle valet bli hisnande och av Time Magazine beskrivas som "The wildest election in history". Ronie Berggren ger i denna bok, som är den första i en serie på tre delar om George W. Bushs presidentskap, en djuplodande genomgång av USA:s presidentval år 2000 och en för svensken unik inblick i den amerikanska presidentvalsprocessen.

----
En bok om USA:s fyrtiotredje president George W. Bush och hans väg till Vita huset i presidentvalet år 2000.
-------
"Ronie Berggren har skrivit en bok som med humor och finess både visar politikens allvar och människan bakom, George W Bush"
/ Filip Lamperud, poddpratare
-------
Ronie Berggrens bok om George W. Bush går på ett lättläst sätt på djupet i hur det kom sig att George W. Bush blev USA:s president. Vi får följa med till GWB:s hemstat Texas och tiden som guvernör och resan fram till valsegern över Al Gore. Ronie Berggren bidrar till att komplettera den stundtals endimensionella bild av president George W. Bush som förmedlats. För alla som är intresserade av USA eller internationell politik är detta måsteläsning."
/ Pelle Zackrisson, journalist
-------
Ronie Berggren erbjuder med sin bokserie om George W. Bush någonting som är helt unikt - en positiv syn på president Bush. Han förklarar också på ett pedagogiskt och underhållande vis hur amerikanska presidentval går till för en svensk publik. En mycket intressant första del i hans bokserie om USA:s 43:e president, som rekommenderas till alla som är intresserade av USA, politik och/eller nutidshistorien.
/ Johan R. Honkainen Gyllenspetz "A Swede Speaks", politisk kommentator/youtuber
-------
Ronie Berggren har i sin bok George W. Bush - USA:s fyrtiotredje president rest tillbaka i sin tidsmaskin till år 2000. I den här boken serveras vi de politiska turerna, opinionsskiftningarna, ränksmideriet och strategierna bakom det amerikanska presidentvalet som till slut gav Bush presidentposten. Vi bekantar oss med det amerikanska valsystemets snåriga processer, får en djupare förståelse för den amerikanska kulturen och lär känna huvudpersonen på ett för svenskar helt nytt sätt.
I Berggrens kronologi blandas nutidshistoria med humoristiska och allvarliga minnen från presidentkampanjen samt en hel del mediekritik. Utöver den upplysning boken bidrar med, borde den också fungera som en påminnelse till våra medier. Det är hög tid att att betrakta omvärlden i allmänhet och USA i synnerhet, med mer nyanserade glasögon än vad som var fallet när George W. Bush blev amerikanernas val. Den som läser Ronie Berggrens bok förstår varför.
/ Katarina Folmer
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ronie Berggren

  • Donald Trump - en synnerligen amerikansk president

    Ronie Berggren

    Donald Trump valdes till president 2016 på goda grunder. Det är svårt att begripa om man bara följer amerikansk politik genom etablerad svensk media. Men Amerikanska Nyhetsanalysers redaktör Ronie Berggren, ger i denna bok den historiska bakgrunde...

  • Donald Trump : en synnerligen amerikansk president

    Ronie Berggren

    Donald Trump valdes till president 2016 på goda grunder. Det är svårt att begripa om man bara följer amerikansk politik genom etablerad svensk media. Men Amerikanska Nyhetsanalysers redaktör Ronie Berggren, ger i denna bok den historiska bakgrunde...