Ego State-terapi i tid och rum : överlevaren - resor genom människans gränsområden och dess utkanter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2017-10-19
Upplaga
1
Förlag
Reach Out
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
429 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789163934797

Ego State-terapi i tid och rum : överlevaren - resor genom människans gränsområden och dess utkanter

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-10-19
350
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Vad är det som sker i en psykoterapi mellan psykoterapeut och patient? Vad är det som behandlar och helar i den psykoterapeutiska relationen? Är det möjligt att åstadkomma själv?

Sagt och skrivet om boken:
Socionomen # 2018. Robert Helsing.
"Det är en unik och alldeles speciell bok, där läsarens nyfikenhet väcks kring de egna existentiella värdena. Boken ger kunskap om en inte så känd terapiform och en unik inblick i terapirummet. En kombination som borde locka kliniker men även en intresserad allmänhet att införskaffa boken!"

"Måste bara skriva och säga att boken ställde till det så att jag inte fick något gjort på landet i helgen. Jag fastnade i den. Den gick ju inte att släppa! Jag var inställd på en faktabok med mycket psykologitermer och lite "vanligt terapisnack", om jag ska vara ärlig. Men OJ vilken bok! Vilka tankar den väcker. Man tänker på hur man själv reagera, agerar. Hur andra i ens omgivning reagerar, agerar... Man fullkomligt dras med och känner så starkt med och för alla inblandade. Det är som om man själv sitter bredvid på en liten pall där i terapirummet. Jag blev så berörd och på ett par ställen när personerna i boken kom till insikt måste jag erkänna, rann det några tårar på kinden. Den gick helt enkelt rakt in! Tack för en fantastisk bok! "/ Ami

"Det finns en självklarhet mellan interaktionen terapeut klient, det autentiska och ickeverbala i ett möte mellan terapeut och klient..så viktigt. Hoppas verkligen boken väcker nyfikenheten bortom orden, vikten av symbolisering och betydelsen av genuina möten samt autonomt omhändertagande av den sårbara läkningsprocessen.Det går att generera hopp, förändring! Det gör du väldigt tydligt. Stort tack för inspirerande läsning."/ Lena

Boken" Ego State Terapi i tid och rum - Resor genom människors gränsområden och dess utkanter" ger svar på vad som utspelas i psykoterapi, vad som botar och vad som händer mellan patient och psykoterapeut. På ett lättfattligt sätt beskriver författaren sin metod Överlevaren, baserad på Ego State Terapi. Att lära sig att kommunicera det ickeverbala och det existentiella. Att våga älskas och älska utan att tappa bort sig själv. Metoden Överlevaren kan användas som handbok och en inre kompass i relationsdjungeln. Metoden ger redskap att styra och påverka psykiska trauman från förr som stör tillvaron. Metoden Överlevaren blir till en vägvisare i livet och ger de existentiella svaren. Det som upplevs som en svaghet visar sig plötsligt vara en styrka.
Psykoterapeuten ger förutsättningarna och de fångas upp av patienten och levandegörs i terapirummet i form av fem berättelser. Terapirummet blir till en teaterscen där varje suck, tår och känsla får sin roll i dramat. Författaren fångar de magiska ögonblicken som inträffar mellan patient och psykoterapeut då insikt nås och förändring och läkning börjar ske.
Ur förordet:
Den som vill få en inblick i vad det är som helar och läker i en psykoterapi i allmänhet och behandling av trauma i synnerhet, erbjuds här en mycket givande läsupplevelse.

Ur inledningen:
Efter snart trettio yrkesverksamma år som Ego State terapeut infann sig en härlig visshet då jag på ett lunchmöte, med en inspirerande yngre nära vän/kollega, diskuterade de patientåterbud som kommer då hösten nalkas och med den snuva och influensa. Tiden man som terapeut plötsligt får över. Han svarade enkelt och okomplicerat.
- Men, då får du ju en massa tid över att göra annat du tycker är roligt och meningsfullt!
Detta samtal blev anledningen till att denna bok kom till. Vårt samtal gav mig visshet och möjlighet att se alla de patienter från det förflutna som vill få sina berättelser berättade. Alla nära patientrelationer som gett mig så otroligt mycket genom åren och som jag haft förmånen att arbeta i. Ego State Terapi med hypnos som hjälpmedel, har gett var och en möjligheten att spåra den känslomässiga smärtans ursprung. Vi let
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sya Tien Redman

  • Lenas bok : lyckans förbund med de levande döda

    Sya Tien Redman

    Det här är en bok som berör ens inre och väcker upp sorg och glädje hos läsaren. Språket är vackert, belysande och fint. Historien är känslomässigt och poetiskt berättat. Många vackra detaljerade beskrivningar av platsen och årstiderna. Det är en ...