Tonårsboken : så gick det för andra som liksom du undrade - hur ska det här gå? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
1
Förlag
Kentell Consulting
Dimensioner
245 x 200 x 18 mm
Vikt
652 g
SAB
Dofac
ISBN
9789163937958
Tonårsboken : så gick det för andra som liksom du undrade - hur ska det här gå? (inbunden)

Tonårsboken : så gick det för andra som liksom du undrade - hur ska det här gå?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-08-14
249
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hopp, inspiration och eftertanke för tonårsföräldrar
Tonårsboken bjuder på öppenhjärtliga och gripande berättelser om tonårstiden som visar att det mesta slutar bra och att du inte är ensam om dina tankar och känslor. Den ger dig också perspektiv på den berg- och dalbana som tonårstiden kan vara.
Du träffar tolv familjer som berättar om sina både jobbiga och glädjerika resor genom tonårstiden. Du får bland annat läsa om hur det var och hur det gick för familjen Blomgren som slet med frågan om grupptryck bland tonåringar och för familjen Zachrisson som var övertygade om att deras tonåring "fått någon form av diagnos" när han förändrades radikalt som tonåring. Du kan också läsa om Hanna som i sin tonårstid gjorde slut med sin mamma och pappa och försvann ut ur deras liv. Familjerna Alskog och Edwardsson berättar om utmaningarna som uppstod när kärnfamiljen splittrades och fyra eller fler tonårsföräldrar skulle samverka.
Genom familjernas erfarenheter är ambitionen att inspirera till hur du kan navigera som tonårsförälder. Till din hjälp hittar du utrymme för egna tankar under rubriken "Nu är det din tur", där du bjuds in att tänka själv samt att tänka tillsammans med din tonåring kring svåra och viktiga frågor som hör tonårstiden till. Du påminns också om att se den glädje och förmån det är att finnas vid sidan av din tonåring under den här tiden. Lycka till med just din version och dina framgångsrecept! Följande citat säger det så bra: "Ingen människa har någonsin blivit vis av en slump."

Om författarna: Catarina Kentell och Catharina Wöhlecke-Hagund är båda konsulter inom organisationsutveckling, ledarutveckling och kommunikation. Under drygt 20 år har de arbetat tillsammans med relationer, konflikter, coachning, gruppdynamik, förändringar och ledarskap. Som tonårsföräldrar upptäckte de att det finns många likheter mellan att vara tonårsförälder och ledare i en komplex värld. Precis som de tusentals chefer de träffat navigerar tonårsföräldrar många gånger i okänd terräng med svåra frågor och utan facit. Med sin nyfikenhet och med reflektion och dialog som viktiga verktyg tog de båda Cat(h)arinorna sig an jakten på berättelser om tonårslivet. Med boken hoppas de kunna bidra till att tonårsfamiljer får stöd under redan genom tonårstiden. Ett litet bidrag till att skapa en bättre värld.

Sagt om boken: Efterlängtad! Åh vad jag har längtat efter den här boken! Det är ju en sådan ber- och dalbana att vara tonårsförälder. Det är samtidigt en spännande men också svår tid att vara tonåring. Underbart att få läsa en så perspektivrik bok med så många kloka röster, både från föräldrar och från tonåringar, där de reflekterar kring vilka avvägningar de gjorde då och hur de ser på det nu. Som föremedlar hopp - utan pekpinnar. Jag rekommenderar boken till alla tonårsföräldrar - inte för att finna "the way" utan för att hitta just din och din tonårings väg. Katarina Billing, leg psykolog (och tonårsförälder)

Ett bra stöd! Som erfaren chef och ledare tänkte jag naivt nog att jag skulle ha glädje av det när mina barn var i tonåren. Men aldrig har jag väl känt mig så osäker och orolig. Det var en resa som stundtals var rätt turbulent och jag som alltid är så duktig på att fatta beslut och vara tydlig hade plötsligt svårt att veta vad som var rätt och fel. Än mer att vara konsekvent. Det finns dessvärre inget facit eftersom alla våra fantastiska barn är alldeles unika, men visst hade det varit bra att ha Tonårsboken som stöd! Monica Lingegard, VD Samhall
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tonårsboken : så gick det för andra som liksom du undrade - hur ska det här gå?
  2. +
  3. Älskade förbannade tonåring : så får du kontaktakt med din tonåring - forskning och föräldraverktyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älskade förbannade tonåring : så får du kontakt... av Birgitta Kimber, Virginia Molgaard (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tonårsboken : så gick det för andra som liksom du undrade - hur ska det här gå?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Unik i sitt slag
    Annika Nordén, 6 november 2017

    Intressant bok som jag rekommenderar. Skön att läsa för det har gått bra för alla de ungdomar som boken handlar om, trots alla villovägar. Men trots det gnager frågan - har författarna bara intervjuat familjer med lyckliga slut?

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Tonårsboken : så gick det för andra som l...