Alnarp Den gröna ön (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-05-17
Upplaga
1
Förlag
Eva Wrede Förlag
Medarbetare
Laserna, Johan (form) / Larsson, Emma (foto)
Illustratör/Fotograf
Lisa Johansson
Dimensioner
255 x 220 x 25 mm
Vikt
944 g
ISBN
9789163939136
Alnarp Den gröna ön (inbunden)

Alnarp Den gröna ön

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-05-17
359
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alnarp ligger i Lomma kommun och förknippas med parken och lärosätet som anlades där för 160 år sedan. Hit tar sig många människor varje dag - för att studera, jobba eller bara njuta av grönskan.
Alnarp Den gröna ön är en guide till Alnarp i tid och rum, full av både kulturhistoria och nytagna bilder. Läs om slottet som egentligen aldrig varit något slott, om träden i parken, om livet som levts på orten och om landskapslabbet som blivit mångas favorit.
Boken riktar sig till alla som gillar trädgård, historia och arkitektur - och gärna gör en utflykt till en riksintresse-klassad miljö med en av Sveriges artrikaste växtsamlingar.

Som en del av bokprojektet har fotografen Emma Larsson dokumenterat årstidernas växlingar i Alnarp under ett år. I de historiska kapitlen ingår många äldre ritningar och kartor, samt ett stort antal bilder lånade ut privata fotoalbum som aldrig publicerats tidigare.
Totalt innehåller boken över 200 bilder och dessutom en akvarellmålad karta som viks ut till 42x48 cm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alnarp Den gröna ön
 2. +
 3. Kvarteret som blev en knutpunkt : Stockholm Continental

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvarteret som blev en knutpunkt : Stockholm Con... av Eva Wrede (inbunden).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Wrede

 • Tågsemester

  Eva Wrede, Susanna Elfors

  Nu kommer boken som fångar svenskarnas växande vilja att ta tåget på semestern! Tågsemester innehåller 24 inspirerande berättelser skrivna av lika många resenärer. Barnfamiljer på äventyr, ensamvargar på luff, brudpar på bröllopsresa, pensionärspa...

 • Kvarteret som blev en knutpunkt : Stockholm Continental

  Eva Wrede

  Detta är modern Stockholmshistoria i koncentrerat format. Boken Stockholm Continental skildrar den långa processen bakom ett av Stockholms mest uppmärksammade nya byggnadsprojekt. Vad får man bygga i Stockholms innerstad? Vem är med och fattar...

Bloggat om Alnarp Den gröna ön