Den dolda psykmarknaden : om längtan, girighet och andliga entreprenörer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2017-10-09
Förlag
Dinah förlag
Dimensioner
210 x 136 x 20 mm
Vikt
502 g
ISBN
9789163942662
Den dolda psykmarknaden : om längtan, girighet och andliga entreprenörer (häftad)

Den dolda psykmarknaden : om längtan, girighet och andliga entreprenörer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-10-09
185
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Sekter - en dold epidemi?
Att lockas in i en manipulativ rörelse kan gå fort. Att ta sig ur den och förstå vad som egentligen hände kan däremot ta lång tid. Anette Nyman har ägnat närmare tio år åt att försöka ta reda på vad det var som egentligen hände när hon själv drogs in i en nyandlig terapirörelse. När hon börjar närma sig en förklaring möts hon av kompakt tystnad.
Varför vill media inte analysera manipulation och sekterism? Och hur kommer det sig att kommuner, landsting och politiker är involverade i den oreglerade terapin? Varför hänger lagstiftningen inte med? Sverige är det enda land i Skandinavien som inte tar tag i problematiken.
Den dolda psykmarknaden är en ingående skildring av dagens nyandliga och oreglerade terapimarknad och ger en bred bild av hur forskare ser på sekterism och hur samhällets olika institutioner ställer sig till fenomenet. Den redogör för de mekanismer som driver på och de strukturer som göder den här marknaden. Inte minst undersöks och redovisas vilka metoder och tekniker som är manipulativa och därmed kan vara skadliga.
Den dolda psykmarknaden är en fristående fortsättning till Terapeuten och tar avstamp i de många människors vittnesmål som Nyman fick ta del efter att Terapeuten kommit ut.

Sagt om Terapeuten:
"Jag sträckläste precis Terapeuten, vilken jäkla modig bok!" Björn af Kleen, reporter DN.

"Läser boken ... för fullt. Svår att lägga ifrån sig! Karin Mattisson-Askerup, Uppdrag Granskning

"Läketorpet (fingerat namn) är tyvärr inget enskilt, udda fenomen - hade det varit det hade det bara varit ett obehagligt kuriosum - det är för mig ytterligare ett exempel på en farlig socialpsykologisk process som kan uppstå var som helst - utbildning skyddar inte, pengar skyddar inte, oroliga vänner och anhöriga skyddar inte. Analysen av hur detta kunde ske ser jag som en av bokens många styrkor. Åsa Nilsonne, professor i psykologisk medicin och författare
Läs och lär mer på:
www.anettenyman.se
www.dinahforlag.se

Författarfoto: Eva Tedensjö, DN
Omslag: Birgitta Adolfsson
Originalmålning: Tove Siri Antonsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den dolda psykmarknaden : om längtan, girighet och andliga entreprenörer
  2. +
  3. Terapeuten : en avslöjande historia om hur det kan gå till inom den alternativa terapin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Terapeuten : en avslöjande historia om hur det ... av Anette Nyman (häftad).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den dolda psykmarknaden : om längtan, girighet och andliga entreprenörer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Manipulation
    Yvonne Hellsten, 30 september 2018

    Om du är intresserad av personlig utveckling och funderar på att anmäla dig till en kursgård eller terapeut så bör du läsa denna bok först. Boken tar upp en rad olika terapiformer, coacher och kurser som inte bara kostar mycket pengar utan kan leda till negativ personlighetsförändring och göra dig sjuk Jag visste t.ex. inte att hypnos var förbjudet i Sverige. Trots det finns det många terapeuter som använder sig av suggestiva övningar som kan leda till att du får upp falska minnen som du kan ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anette Nyman

Bloggat om Den dolda psykmarknaden : om längtan, gir...