Djursjukvård för djurvårdare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2017-11-01
Upplaga
1
Förlag
Djurkonsulten ZED
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
440 g
SAB
Ug
ISBN
9789163952173
Djursjukvård för djurvårdare (häftad)

Djursjukvård för djurvårdare

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-11-01
359
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är det egentligen som sker på djurklinikens olika avdelningar? Vad får en djurvårdare göra på kliniken?

I separata avsnitt berörs varje avdelning på kliniken. De viktiga områdena hygien och farmakologi behandlas i egna kapitel. I texten vävs kliniska ord och begrepp in på ett naturligt sätt. Hänsyn tas till personalens säkerhet och arbetsmiljö samt djurägaren och dennes önskemål utöver djurets upplevelse på kliniken. Det finns en omfattande ordlista som förklarar ord som förkommer i boken och hjälper dig förstå vad kollegorna på kliniken menar. Kortfattat tar boken upp många av de moment och begrepp som är väsentligt för djurvårdare på klinik att känna till samt skillnaderna mellan djurvårdaren på de olika nivåerna (1-3). Den här boken innehåller inte allt Du behöver veta som djurvårdare, men den är en mycket viktig start!

"Jag önskar att den här boken hade funnits när jag utbildade mig" -Maria, djurvårdare

"en grundlig bok som behövs" - Jannice, djurvårdare

Kort författarinformation:

Linda Broman Strohmaier började av en tillfällighet arbeta inom djursjukvården år 2011 och har sedan dess provat på att arbeta på ett av landets ledande djursjukhus, medelstor klinik samt den lilla kliniken som djurvårdare på nivå 2. I sitt arbete har hon ofta handlett praktikanter och lärt upp ny personal, något som fick henne att förstå behovet och det stora intresset av en grundläggande bok på svenska som behandlar just djursjukvård.

Linda har en examen i biologi från Etologi och Djurskyddsprogrammet, är utbildad etolog och medlem i föreningen Sveriges Akademiska Etologer, styrelseledamot i Se Sambandet samt driver det egna företaget Djurkonsulten ZED.

Stefan Lindberg, legitimerad veterinär, har framför allt ansvarat för avsnittet om farmakologi. Stefan fick sin veterinärlegitimation 2012 och har drivit en egen klinik på Tierps landsbygd under fyra års tid. Han undervisar också på REAL-gymnasiet i Uppsala i deras kurs "Djursjukvård inom djurens hälso- och sjukvård", där han ansvarar för D9 examinationen. Denna erfarenhet gjorde att han snabbt insåg att det finns behov av en grundläggande bok för de blivande djurvårdarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djursjukvård för djurvårdare
 2. +
 3. Djurordlista

De som köpt den här boken har ofta också köpt Djurordlista av Linda Broman Strohmaier (häftad).

Köp båda 2 för 545 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djursjukvård för djurvårdare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Djurvård för "dummies"
  Suzanne, 15 september 2018

  En väldigt bra bok om djurvård för både djurägare och de som är lite mera faktaintresserade.
  Lättläst och bilder.
  Jag som är uppvuxen med hundar och är undersköterska fann den intressant.
  Som en litet uppslagsverk och bra att ha oavsett som "bara" djurägare eller för studier.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna