Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2017-11-15
Upplaga
5
Förlag
Talkmap Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
408 g
SAB
Doef
ISBN
9789163952968
Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv (häftad)

Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv

(69 röster)  |  Läs 25 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-11-15
199

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  149
Visa alla 1 format & utgåvor
Ny reviderad upplaga.

Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Funderat på varför det negativa tar så stort utrymme och hur du kan göra för att inte dras med och dras ned? Har du varit med om missförstånd och undrat vad som hänt? Eller hört folk säga: "vi måste ju kunna prata som vuxna människor om det här"?

Har du undrat över hur man möter personer med mycket upprörda känslor på ett bra sätt? Kanske reflekterat över hur vi människor fungerar egentligen och funderat på vad man kan göra för att utveckla bra relationer och slippa relationer och mänskliga möten som tar massa energi?

Föreläsaren och beteendevetaren Lena Skogholm tar med dig på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i våra relationer och konkreta tips hur du kan göra i olika situationer för att det ska bli bra.

Bemötandekoden är en guide för det mänskliga samspelet som du har nytta av livet ut. När vi möter varandra utifrån vår hjärnas förutsättningar blir det bättre helt enkelt. Det är lätt och inspirerande att ta till sig det som står i boken.

Författaren skriver både pedagogiskt och personligt med flera målande exempel. Det gör boken lättillgänglig samtidigt som den är vetenskapligt underbyggd.Lena Skogholm har skapat kommunikationsmodellen Talkmap

SAGT OM BOKEN:"En SMART bok för både hjärnan och hjärtat. Bemötandekoden är en riktig bladvändare om hur vi människor kan mötas genom ökad förståelse av oss själva och andra.Med insikter och råd som fungerar lika bra på jobbet som hemma."

Eva-Mia Westergren, Marknadschef inom IT med 15 års erfarenhet av ledarskap

"I BEMÖTANDEKODEN förklarar författaren på ett enkelt och tydligt sätt vad som händer oss människor emellan och hur vi kan göra för att det ska bli så bra som möjligt.Borde läsas av alla som är intresserade av att utvecklas!"

Ulf Hall, Författare och föreläsare i kommunikation och ledarskap
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv
 2. +
 3. Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bemötandekoden : konsten att förstå sig på männ... av Lena Skogholm (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 25 recensioner av Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra!
  Anna Christina Vadlund, 5 november 2019

  Har inte läst klar boken än, men det är en lättläst bok som jag tror många kan känna igen sig i.

 2. Lättläst och saklig
  Bokdjungeln , 7 november 2018

  I och med mitt arbete (jobbar som arbetsmarknadshandläggare för Borlänge & Falun kommun med fokus på människor som varit ute på glid men nu vill leva ett laglydigt och drogfritt liv och komma in i sysselsättning) så läste jag denna bok. Den är bra, för den tar upp ämnen som stress och förklarar också varför vi kan känna stress och hur vi kan reagera på det. Men den ger också tips på hur man kan agera och förbereda sig på stress, samt hur man kan bemöta människor som kan upplevas otrevliga och... Läs hela recensionen

 3. Innehållsrik och tänkvärd

  Lättläst, väcker tankar och verktyg att ta med sig i livet, både i arbetslivet ovh det privata livet. Stora rekommendationer.

 4. Boken som hjälpt mig till ett bättre liv
  Coach Henriksson, 1 augusti 2018

  Bemötandekoden är tydlig, tillgänglig och professionell. Den har hjälpt mig att förstå mig själv, förstå min omgivning och har lett till att mina relationer förstärkts och blivit bättre. Lena Skogholm, som jag hört i flera föreläsningar tidigare, sätter ord på olika situationer och visar med sin breda och fördjupade kunskap hur relationer med hjälp av förståelse kan stärkas. Detta är mycket kraftfullt i arbetslivet och för mig har det också stärkt min kommunikation och mina relationer privat,... Läs hela recensionen

 5. En vägvisare i livet!
  Barbro Eriksson, 24 juli 2018

  En tydlig, enkel och lättläst bok om hur jag kunde lära mig att få bättte kontroll på mitt liv. En bok att gå tillbaka till flera gånger. Läsa och begrunda och lära nytt sätt att bemöta människor på. Tack för den fina hjälpen art första livet på ett enklare sätt!

 6. Enkel och tråkig
  Sive (Umeå), 21 juli 2018

  En besvikelse!
  Gå ut och köp ett doftljus istället eller skänk pengarna på välgörenhet...

  Gav boken en chans pga de fina recensionerna här men jag blev bara påmind om varför jag ogillar denna typ av litteratur.
  Jag tröttnade väldigt fort på det dåliga språket och framförallt på författarens sätt att behandla ämnet och därmed degradera sina läsare till omogna hjärnlösa konsumenter. Fick mig att tänka att jag var ett litet barn och fröken i skolan håller på att förklara: '..om... Läs hela recensionen

 7. En stor och viktig bok
  S. Nilsson (Malmö), 29 maj 2018

  Boken har gett mig en fördjupad förståelse och många nya insikter om mig själv och andra. En stor fördel är att den är lättläst trots ett djupt ämne. Det gör att den både är lätt att ta till sig och att man kan relatera till sin egen situation. Jag har redan haft stor hjälp av den både på jobbet och privat. Har haft nytta av den i umgänget med andra på flera sätt och även i äktenskapet. Jag tänker mig mer för hur jag uttrycker mig nu när jag förstår bättre hur det kan påverka andra och det ha... Läs hela recensionen

 8. Compassion
  Sussie (Stockholm), 29 maj 2018

  I Bemötandekoden beskriver författaren kod för kod hur du kan öka din medvetenhet, om vad som hjälper för att nå bättre kontakt med dig själv och andra. Den är en tydlig och lättsam Handbok som utgår från vad vår hjärna och vårt hjärta behöver koda in sig på, för att nå bästa resultat i mänskliga möten. En bok som ledare bör läsa oavset vilken miljö vi befinner oss i.

 9. ALLA BÖR LÄSA DEN!
  Mickan, 24 maj 2018

  Detta är en bok som går att använda som en handbok i alla organisationer. Den beskriver på ett enkelt sätt hur vi kan använda forskning till "att göra". Läs den och gör sedan.
  Ett bra flyt i texten och fullt av applicerbara tips. Förstår att den var slutsåld i de två butiker jag kollade i.
  En helt fantastisk bok helt enkelt som alla bör läsa!!

 10. Torftig och ytlig
  Skogis, 22 maj 2018

  Jag hade ganska stora förväntningar på boken, det är trots allt en bok som har recensenters (privatpersoner åtminstone) toppbetyg och hyllas för sitt innehåll. Jag blev tyvärr besviken. Bokens språk är väldigt enkelt, nästan torftigt, med både särskrivningar, stavfel och syftningsfel. Texten fångar inte läsaren (inte mig i alla fall) utan rör sig på en enkel och mycket allmän nivå. Det känns ofta som att författarinnan helt enkelt skrivit ner det som hon brukar säga under en föreläsning, vilk... Läs hela recensionen

 11. Kommunikation i mötet
  kerstin Henriksson, 16 maj 2018

  Har nu endast kommit ini halva delen av boken och den är klart intressant med dessa tolkningar av de tre hjärnor vi har! Suget att ta boken till sig vid varje ledigt tillfälle infinner sig. Har vänner som praktiserat dess innehåll på sin arbetsplats, de är lika positiva som jag till Bemötandekoden.. Rekommendrar den varmt, Du lär inte bli besviken!

 12. En så bra bok

  En så bra bok, jag har redan läst den 2 ggr. Jag fick många aha-upplevelser både till hur jag själv agerar och till hur andra i min omgivning reagerar.
  Tack!

 13. Fantastisk bok för alla!
  Lotta, 3 april 2018

  Boken är lätt att förstå och ger många aha-upplevelser samtidigt man lär sig massor om sig själv och andra.
  Läs den!

 14. En otroligt bra bok! Läs den!
  ninasbokhylla, 24 mars 2018

  Har du inte läst "Bemötandekoden" än, tycker jag att du ska passa på nu!
  Boken är full av fantastiska verktyg för att göra möten människor emellan så bra som möjligt.
  Jag sträckläste boken, men kommer tillbaka till den gång på gång, när jag behöver hitta inspiration inför ett viktigt samtal, eller möte.
  Beteendevetaren Lena Skoglund beskriver på ett mycket lättförståeligt sätt hur vi människor fungerar i olika situationer, och det är väldigt lätt att sätta sig in i de olika situ... Läs hela recensionen

 15. Fängslande
  weronica kleberger, 13 mars 2018

  Beskriver på ett enkelt och underhållande sätt hur vår hjärna och därmed vårt beteende fungerar. Man kan lätt applicera det i sin vardag både privat och i jobbet.

 16. Bemötande koden
  M.Pettersson, 12 mars 2018

  En bok som ger mycket insikt och bekräftelse på de egna tankarna kring bemötande och förstående för sina medmänniskor! En bok att bära med sig och lite nu och då, hämta inspiration från när det blåser lite hårdare vindar! Med rätt kunskap kring bemötande, går det att undvika så många konflikter, som annars lätt hade blivit på grund av misstolkade kroppsspråk och våra reptil/aphjärnor går igång! Det bästa citatet i boken; "jag hör inte vad du säger, för din kropp talar mycket högre"! Underbar!!!

 17. En kanonbra bok!
  Katarina Andersson, 6 februari 2018

  Den här boken kan jag verkligen rekommendera till alla jag känner!
  Så intressant och lättläst. Den här boken borde ALLA läsa. Den har vi stor nytta av både i privatlivet och i arbetet med andra människor.
  Jag är ingen bokmal, men fastnade i den.
  Låna den ,eller köp den men läs den!

 18. Rätt bemötande gör oss alla lyckligare!
  Bosse Wahlin, 10 januari 2018

  Alla borde läsa denna så vi själva och alla runt omkring oss blir gladare!
  När jag gick på rektorsutbildningen så var det mycket litteratur som skulle läsas in. Om denna bok hade funnits med så hade den toppat!
  Bokens upplägg i kombination med upplägget på rektorsutbildningen det sista året (ledarskap) "gifter sig" verkligen med varandra. Vi satt ofta i små grupper och diskuterade litteratur och denna boken hade jag hemskt gärna velat diskutera med andra skolledare.
  I rollen som s... Läs hela recensionen

 19. LÄS!!!
  Jennie Karlsson, 5 januari 2018

  Fantastisk och lättläst bok. Extremt användbar då den gör teoretisk forskning praktisk! Rekommenderas varmt, ger många aha-upplevelser. Mitt nya lexikon.

 20. En bok som kan påverka
  Sandra, 29 december 2017

  Jag är verkligen imponerad av den här boken. Så enkel men ändå så genial. Man får verkligen en Aha-känsla. Ju fler som läser desto större medvetenhet om sitt eget och andras beteenden. Så kan med tiden kanske verkligen påverka samhället och göra en förändring på sikt. Hade hellre haft denna bok och Lena som föreläsare i min kurs om kommunikation i våras. Det hade gett något. Varma rekommendationer

 21. Super bra bok! Rekomenderas verkligen!
  J. Dahllan, 18 december 2017

  Riktigt bra bok! Skriven på ett sätt som är lätt att relatera till.
  Har varit sjukskriven pga utmagtningssyndrom och kämpar för att ta mig tillbaka. Mycket av det som finns i denna bok är liknande det man går igenom på KBT. Träna hjärnan att tänka sundare. Hjälpmedel till att fungera bättre i vardagen, förståelsen för sig själv och sina medmänniskor.
  Kommer att läsa den om och om igen! Rekommenderas verkligen!!!!

 22. Alla borde läsa den !
  Mimi , 14 december 2017

  Fantastisk bok!
  Med enkla ord och många bra tips som är lätta att förverkliga i vardagen .
  Lättläst och många AHA - upplevelser .
  Mycket användbart , både på jobbet och hemma .
  Rekommenderas varmt!

 23. Bemötanden
  Inger Sanden, 22 november 2017

  Sträckläste denna bok. Oerhört givande att läsa den.. Gav mig många aha-upplevelser.
  Varje kapitel avslutas med egna reflektioner.
  Den ger mig verktyg att förhålla mig till andra människor både i arbete och privat.
  En bladvändare.
  Alla som arbetar med människor borde läsa denna bok. ( alla andra också för den delen)

 24. Så mycket klokskap som samlats i denna bok!
  Elisabet Carlsson, 19 november 2017

  En fantastisk bok som ger mersmak och som alla borde läsa! Man får så många aha-upplevelser under läsningen.
  Läs den i ett sträck eller ta fram den lite då och då och få bästa tipsen på bemötande både privat och i arbetslivet!
  För mig har boken förändrat och underlättat min kommunikation med andra både i mitt arbete som Coach och i alla olika möten med människor!
  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 25. En viktig bok alla behöver
  FruS, 17 november 2017

  Boken är lättläst och beskriver på ett enkelt och tydligt sätt det som är så självklart! Intressant skriven med hjärnforskning och exempel på olika möten. En viktig bok alla behöver läsa! Det är en bok jag har användning av både på jobbet och privat. Som en handbok jag tar fram för att påminna mig själv hur "allt" egentligen fungerar vid möten mellan människor och varför jag själv påverkas eller reagerar på olika sätt. Bemötande och kommunikation är så självklart men kan ändå vara så svårt. Rekommenderar starkt denna bok!

Visa alla 25 recensioner