Mellan sjöarna : strövtåg i sydskånsk natur (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2017-12-08
Upplaga
1
Förlag
Jarl von Schéele
Medarbetare
Schéele, Jarl von (foto)
Dimensioner
227 x 273 x 17 mm
Vikt
972 g
SAB
Pnaf
ISBN
9789163953781
Mellan sjöarna : strövtåg i sydskånsk natur (inbunden)

Mellan sjöarna : strövtåg i sydskånsk natur

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-12-08
241
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I fotodagboken "Mellan sjöarna" finns mer än hundra vackra och fängslande naturbilder från det sydskånska kulturlandskapet. Det är framför allt under strövtåg med kameran runt Kranke-, Vomb-, Häckeberga-, Snogeholms- och Sövdesjön som Jarl von Schéele hittat sina motiv. Med utgångspunkt från stuga i Dörröd hamnar detta område inom en radie av två mil omfattande Lunds, Skurups- och Sjöbo kommuner.

Fotona är tagna under en dryg tioårsperiod och kompletteras med korta texter om motiv och magiska upplevelser. Tagningsdatum för bilderna har varit vägledande och finns angivet vid varje händelse. Naturmotiven omfattar allt från is och insekter till fåglar, hjortar och landskap.

Jarl von Schéele, född år 1944, bor i Ängelholm och är sedan 2007 fotograf på heltid. Han har under mer än 35 år fotograferat både kultur- och naturmotiv.

Hans bilder har publicerats i böcker och tidskrifter och han har under 20 år medverkat i Bjäre hembygds-förenings årsbok "Bjärebygden". Han är dessutom aktiv föreläsare och utställare.

Han har sedan år 2009 regelbundet haft separat-utställningar, senast med utställningen "Vingar" i Ängelholm, Dalby och Veberöd. År 2013 deltog han med tavlor i Naturfotografernas utställning "Liljefors och Naturfotograferna" på Waldemarsudde i Stockholm. Han finns också representerad i Naturfotografernas jubileumsutställning och utställningen "Vinnare och förlorare i svensk natur" år 2016-2017.

År 2006 vann han 1:a pris på temat "Tätortsnatur" i Skånsk Naturfototävling och år 2009 1:a pris på temat "Möten i skånsk natur" på Skånska Naturfotofestivalen i Hässleholm.

Jar von Schéele är medlem i Naturfotograferna, bildgruppen PhotoNatura och Fotoklubben Kamera , Ängelholm
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan sjöarna : strövtåg i sydskånsk natur
  2. +
  3. Fotografera djur och natur med din digitalkamera

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fotografera djur och natur med din digitalkamera av Markku Saiha (inbunden).

Köp båda 2 för 906 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mellan sjöarna : strövtåg i sydskånsk natur