Rida med klicker : belöningsbaserad hästträning - en inspiration (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
58
Utgivningsdatum
2017-12-01
Upplaga
1
Förlag
Susanne Åkesson
Medarbetare
Wiberg, Åsa (foto) / Säter, Mikael (foto)
Dimensioner
247 x 195 x 10 mm
Vikt
377 g
SAB
Rbea
ISBN
9789163954726
Rida med klicker : belöningsbaserad hästträning - en inspiration (inbunden)

Rida med klicker : belöningsbaserad hästträning - en inspiration

Inbunden Svenska, 2017-12-01
168
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Rida med klicker: Belöningsbaserad hästträning - en inspiration är en bok om belöningsbaserad träning för häst. I belöningsbaserad träning används ofta en klickerdosa för att markera när hästen gör rätt. Metoden kallas därför också för klickerträning.

Grunden för belöningsbaserad träning är att hästen får belöning när den gör rätt, istället för att korrigeras när den gör fel. Vi människor lär oss samtidigt att lyssna bättre på hästens signaler. Belöningsbaserad träning skapar motiverade hästar som är positivt inställda till att träna och umgås med oss. Inlärningen blir både effektivare och roligare med belöning istället för korrigering. Det gäller både häst och människa.

Den här boken utgår från Susanne Åkessons personliga resa i belöningsbaserad träning med hästen Joey. Susanne rider western, men boken kan läsas med behållning oavsett hur du umgås med hästar - om du rider dressyr, hoppar, kör, tricktränar, rider i skogen eller gör något helt annat med din häst.

Boken tar upp grunder och teori för belöningsbaserad hästträning, och ger inspiration för hur metoden kan användas i hantering (exempelvis lastning), ridning och tävling. Du får tips på hur du kommer igång med träningen, vad som är viktigt att tänka på och vad du kan göra om det inte blir som du tänkt dig. Belöningsbaserad träning är egentligen mer ett förhållningssätt än en träningsmetod - den här boken ger dig starten på en resa som kan ta relationen mellan dig och din häst till helt nya nivåer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rida med klicker : belöningsbaserad hästträning - en inspiration
  2. +
  3. Relation före prestation : vänskap & samarbete med belöningsbaserad träning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Relation före prestation : vänskap & samarbete ... av Anna Stavholm (pocket).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Susanne Åkesson