Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2017-12-28
Förlag
Be My Rails Publishing
Dimensioner
226 x 173 x 25 mm
Vikt
880 g
SAB
Euc
ISBN
9789163956973

Inkluderingskompetens vid adhd & autism

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-12-28
399
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur skapar vi en lyckad skolgång för elever med ADHD och autism? I boken får du stifta bekantskap med Funktionstrappans fyra steg. Där har hjärnforskning, evidensbaserad pedagogik och beteendevetenskap omvandlats till hundratals handfasta tips som även omfattar dyslexi och dyskalkyli.

Börja var du vill och arbeta själv eller tillsammans med andra. Verktygen och värdegrunden för att framgångsrikt höja resultatet för våra pedagogiskt mest utmanande elever gynnar samtliga elever vi har i skolan och bidrar dessutom till en ökad studiero.

Funktionstrappans uppdelning och helhetsperspektiv underlättar för lärare, elevhälsa och rektorer att gemensamt och metodiskt arbeta mot en ökad inkluderingskompetens där ingen behöver kunna allt, men där alla behöver kunna mer.

Många av de praktiska exemplen i boken passar redan för eleverna på låg- och mellanstadiet, men Funktionstrappan kan med fördel tillämpas även för äldre elever eller i förskolor, fritidshem och LSS-verksamheter.

Funktionstrappans fyra steg:
Steg 1: Förstå autism, ADHD, styrkorna och de 50 nedsatta funktionerna.
Steg 2: Kompensera nedsatta funktioner med rätt stöd och bygg på det som fungerar.
Steg 3: Interagera funktionellt med elever, vårdnadshavare och kolleger.
Steg 4: Excellera med en funktionell verksamhet genom rätt roller, processer och syn på inkludering.

Boken används som kurslitteratur på flera högskolor och listas som fördjupad läsning i Specialpedagogiska skolmyndighetens webutbildning för NPF.

De konkreta tipsen ... inspirerar till egna variationer ... for allas lärande och delaktighet ... Det är en bok att både börja i och återkomma till ... viktig för både arbetsglädjen och lärandet ...
- ur förordet av Bodil Jönssons, professor emerita:


Djupt imponerad av hur heltäckande den är. Nu vet jag vart jag ska hänvisa "mina" lärare så att de inte måste läsa massor av olika böcker.
- Erika Granholm, specialpedagog i Umeå


Varje huvudtema rymmer mängder med förklarande underrubriker, kopplingar till skollagen och uppdraget, fakta, tips, listor, forskning och beskrivande exempel från skolans vardag. Författaren fyller [...] väl sitt mål och syfte: att förmedla kunskaper och inspiration till skolans personal och genom dessa underlätta inlärning och gynna välmående hos skolans elever.
- Bibliotekstjänsts häfte 1, 2018, Therese Nordholm.


Det var rätt länge sedan jag blev så tagen av en bok! Tar upp allt man behöver veta om autism och adhd, på ett så empatiskt och kärleksfullt sätt, ger konkreta tips hur man kompenserar i praktiken och man behöver inte läsa en massa andra böcker, det räcker med denna, täcker helt enkelt allt. Och jag har läst många, många, många andra.
- Emilia Johansson, lärare och NPF-mamma


En gedigen bok. "Funktionstrappan" med sina fyra steg blir som en ledstång för verksamheten. Läsaren får både en teoretisk bas och praktiskt fokus med strategier och tips.
- Specialpedagogiska skolmyndighetens tidning


Det är med tårar i ögonen jag läser. Boken innehåller enormt många igenkänningsfaktorer som är så svåra att förklara för lärare och rektor.
- mamma till son med autism & adhd


Linda Jensens föreläsning och böcker är en ögonöppnare för alla som arbetar med elever.
- Josef Milerad, ordförande Svenska Skolläkarföreningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inkluderingskompetens vid adhd & autism
 2. +
 3. Socialt och emotionellt lärande : Om att lyckas i skolan och livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialt och emotionellt lärande : Om att lyckas... av Lars Löwenborg, Tina Palm (häftad).

Köp båda 2 för 789 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Inkluderingskompetens vid adhd & autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Heltäckande bok i ämnet
  Håkan Martin Rahlén, 14 februari 2021

  Som en liten bibel i ämnet. Man kan ta delar ur den och använda efter behov. Väldigt ambitiöst gjord. Rekomenderas.

 2. En bok vi lärarna har väntat på!
  bokslukare (Skåne), 13 juni 2018

  "Lättläst", lättfattat, underlättar dagligt arbete i klassrummet - med alla elever, inte bara med inkluderade barn med diagnoser. Baserat på forskningen - många tips - hur man preventivt och akut löser
  situationer en lärare dagligen möter. Ett ex borde finnas tillgänglig på varje skola, om man inte köper den själv. En bok som absolut obligatoriskt måste användas vid utbildning av blivande lärare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Linda Jensen