Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Överlevnadsguiderna
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2022-09-30
Förlag
Be My Rails Publishing
Medarbetare
Jensen, Linda (form)
Dimensioner
210 x 148 x 19 mm
Vikt
480 g
SAB
Euc,Vlada,Vle
ISBN
9789163956997

Skolans överlevnadsguide till autism

Häftad,  Svenska, 2022-09-30
270
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälften av flickorna och pojkarna med autism, har en problematisk skolfrånvaro redan på lågstadiet. Vi behöver alltså göra annorlunda redan från start.

Om du har elever som tänker, interagerar och lär sig på ett lite annorlunda sätt, då behöver du också stötta på ett lite annat sätt. Forskning visar dessutom att det är steget före vi behöver vara. Det är då våra insatser och verktyg har som bäst effekt.

Skolans överlevnadsguide till autism gör det lättare att tänka rätt redan från början kring vanliga problem med intryck, impulser, låsningar, explosiva utbrott eller ork. Här får du dessutom fler verktyg att välja mellan för att arbeta med motivation, trygghet, delaktighet och de svagaste länkarna i undervisningen för dina elever med autism. Om en elev vägrar delta eller inte klarar att bryta, varför? Om ständiga konflikter uppstår på skolgården eller i grupparbetet, vilka färdigheter är det som brister? Och vilka verktyg har vi då att tillgå?

Med Alex och Jiang kan du ta del av hur det är att vara den där eleven med autism eller föräldern, och även se hur Alexander - som lärare idag - bemöter sina elever. Diskussionsfrågorna i boken utgår från dilemmaperspektivet, där inget är svart eller vitt; de hjälper kollegiet till att brett och förutsättningslöst fundera kring stöd och olika behov. Vill du arbeta direkt med eleven och kartläggning av behov? Då finns även den uppskattade boken Autistens överlevnadsguide till skolan som hållit sig i topp bland de bäst säljande ungdomsböckerna.

Sagt om boken:

Det här är en guldgruva med kunskaper, råd och tips som kan användas för att ge elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar en mer välfungerande skolgång. En mycket bra bok ...
- Maj Gustavsson, BTJ-häftet nr 21, 2022

Tårarna rinner, vilken igenkänning för mitt barn! Så tydligt, enkelt och lätt sammanfattat. Helt fantastisk bok!
- mamma till barn med autism

Boken är skriven av:
Alexander Skytte, Bokstavspedagogen, som är läraren med egen diagnos.
Jiang Millington, aktiv i funktionsrättsfrågor och politik, med två egna barn med autism.
Linda Jensen, beteendevetare, som i många år arbetat kring vetenskapliga studier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolans överlevnadsguide till autism
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna