Tejping - det lekfulla samtalet. Samtalsmetoden som berikar berättelsen med bilder, känsla, handling och drama (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2021-05-27
Förlag
Jan Nilsson Psykologkonsult
Dimensioner
220 x 150 x 17 mm
Vikt
445 g
SAB
Do
ISBN
9789163957413
Tejping - det lekfulla samtalet. Samtalsmetoden som berikar berättelsen med bilder, känsla, handling och drama (storpocket)

Tejping - det lekfulla samtalet. Samtalsmetoden som berikar berättelsen med bilder, känsla, handling och drama

Storpocket Svenska, 2021-05-27
299
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Jan Nilsson är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi och handledning. Hans första bok Tejping och Trauma, utkom 2017.
Den norske psykologen Martin Soltvedt utvecklade Tejping för samtal med barn och deras familjer. Jan Nilsson har sedan slutet av 1990-talet vidgat användningsområdet för Tejping till behandling av vuxna med olika psykiska problem t.ex. traumatiserade klienter. Dessutom har han teorianknutit arbetssättet.
Tejping kan användas som en separat terapi- och utredningsmetod men även som inslag inom t.ex. KBT, psykodrama och psykodynamisk terapi.
Tejping - det lekfulla samtalet sätter berättelsen och berättandet i centrum. Tejping är ett effektivt redskap för att kartlägga klienternas berättelser om problem och målsättningar och kan användas inom en rad psykosociala och psykoterapeutiska verksamheter. Tejping är också en konkret och effektiv metod för att hjälpa människor att förändra sina problemberättelser i önskad riktning. Såväl inre konflikter som yttre relationsproblem kan visualiseras med hjälp av minifigurer på en scen. Arbetssättet underlättar för klienter att tala om svåra problem och konflikter utan att de känner sig utfrågade. Det konkreta och lekfulla materialet stimulerar till kreativitet och problemlösning. Klienter kan på scenen i externaliserad form prova på nya inre dialoger eller yttre lösningar i en trygg miljö.
Berättandet berikas med bilder, känslor, handling och drama, som skapar ny förståelse och bereder vägen för nytt agerande i vardagen.
Boken vänder sig till psykologer, socialsekreterare, elevvårdspersonal och psykoterapeuter verksamma med utredning och behandling inom t.ex. socialtjänst, barn-och vuxenpsykiatri, skola, HVB och kriminalvård. Studerande på psykolog-, socionom- och psykoterapeututbildningar är en målgrupp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tejping - det lekfulla samtalet. Samtalsmetoden som berikar berättelsen med bilder, känsla, handling och drama
  2. +
  3. Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : En resa i pandemins Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter ... av Lena Einhorn (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Nilsson