Med händerna i leran : en bok om Kerstin Danielsson (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2018-01-25
Upplaga
1
Förlag
Theo Ågren Publishing
Medarbetare
Ågren, Theo (red.)
SAB
Ibz Danielsson, Kerstin
ISBN
9789163957604

Med händerna i leran : en bok om Kerstin Danielsson

Häftad,  Svenska, 2018-01-25
273
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med händerna i leran porträtterar en mångfacetterad konstnär med ett djupt personligt språk och ett stort intresse för äldre kulturers keramik från hela världen. Utbildningen vid den ansedda Rhode Island School of Design i USA under 1960-talet gav Kerstin Danielsson ett fritt förhållningssätt till leran och en internationell orientering. Efter hemkonsten till Sverige etablerade hon sig som en av landets främsta keramiker.

Love Jönsson har tittat på Kerstins egen samling av keramik och placerar in hennes produktion i ett större sammanhang. Lisbet Ahnoff reflekterar kring Kerstins formspråk och uttryck. Bokens redaktör, Theo Ågren skriver om Kerstins liv och livsmiljö samt om två traditionella bränningstekniker.

Boken beskriver ett konstnärskap som präglades av ett lustfyllt förhållningssätt till hantverket och ett ständigt experimenterande med form och färg, men också av en stor sorg.

"Med händerna i leran heter den mycket läsvärda och utsökt illustrerade bok som givits ut i samband med utställningen. Och det stämmer förstås på pricken: Kerstin Danielsson var rent faktiskt en jordnära person - men samtidigt en högst fantasirik och känslig person som förmådde lyfta de enkla vardagsformerna till rena konstobjekt med stark personlig utstrålning.

Ur recension av Inger Landström, Borås Tidning 2018 02 01
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med händerna i leran : en bok om Kerstin Danielsson
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna