Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2021-03-10
Upplaga
2
Förlag
Mikael Karlsson
Dimensioner
224 x 196 x 17 mm
Vikt
650 g
SAB
Qf
ISBN
9789163957871

Konsten att hugga träd och ha skogen kvar

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-03-10
330
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Glasklart och tydligt visar Mikael Karlsson både hur (illa) det är idag, varför, och framför allt vad vi kan göra i stället. Detta är en av de viktigaste böckerna som skrivits på 2000 talet.

Vill du provläsa delar ur boken är du välkommen till www.konstenatt.se. Där finns även kapitlen "Framtidens skogsbruk" fritt att ladda ner, samt hela boken att köpa som PDF.

Vad är en skog? Är ett kalhygge eller en julgransodling en skog? För mig är en skog en mångfald av arter, med ett rikt djurliv och en glädje att promenera i under årets alla månader.

Framtidens skogsbruk behöver vara både klimatsmart, miljövänligt och gärna vackert. Några som lyckats lösa denna ekvation är Lübecks stads skogsförvaltning. 1992 bestämde sig Lübeck för att ställa om skogsbruket. Det som hänt sedan dess är att både volymtillväxten, värdet per hanterad kubikmeter, antalet fåglar, djur och vilda växter har ökat. Nyckeln till framgång ligger i att de börjat jobba med i stället för mot naturen.

För dig som är natur- och miljöintresserad ger boken en inblick i skogen och skogsbrukets betydelse för klimatet och naturen.

För dig som skogsbrukare visar boken genom handfasta tips hur du kan tjäna pengar på att arbeta med, i stället för mot naturen.

För dig som är politiker, tjänsteman eller i andra sammanhang tar beslut kring skog, klimat, natur och rekreation ger boken en tydlig inblick i de problem och de möjligheter som är knutna till brukandet av skogen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att hugga träd och ha skogen kvar
 2. +
 3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Konsten att hugga träd och ha skogen kvar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En vacker bok som lovar
  pseladon flydde, 19 november 2021

  Mikael Karlssons bok "konsten att hugga träd och ha skogen kvar" är en välskriven, vacker och stiligt designad bok. Här finns mycket att lära om ekologi och träd i allmänhet. Dessutom är avsnittet om ekonomi riktigt roligt, (dock troligen oavsiktligt). En riktig "coffee-table-book" som gör sig fint bredvid det ekologiska kaffet. En bok som också skulle ha uppskattats på soffbordet på Baggböle herrgård och i Hallwylska palatset. För hur många vill hugga stora värdefulla träd, och ändå sova got... Läs hela recensionen

 2. Magisk bok om livsviktigt ämne
  Rasmus Schröder (Kungälv), 26 oktober 2021

  Mikael är rak och passionerad. Det är praktiskt, miljömedvetet och med en god ekonomisk kalkyl. Hela sverige behöver veta vad skog är, hur vi kan få den tillbak och vända förstörelsen av naturen och uppvärmningen av planeten.

 3. Faktaunderbyggd väckarklocka!
  Mats Björling, 16 augusti 2021

  Boken förmedlade kunnigt en insikt om skogens betydelse, det resursslösande i nuvarande skogsbruksmetoder och möjliga alternativa metoder för att försöka vända rådande klimatkris. Välskriven och otroligt tankeväckande!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mikael Karlsson