Det hon aldrig sa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2018-09-07
Förlag
Vulkan
Dimensioner
180 x 112 x 19 mm
Vikt
296 g
SAB
Lz
ISBN
9789163961014

Det hon aldrig sa

(10 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-09-07
135
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När det på riktigt börjar regna från en klarblå himmel. När dessa ord inte längre enbart är ett sedan länge slitet uttryck, utan betydelsen av dem istället upptar hela din upplevda verklighet. När ramar försvunnit och referenspunkter har förfl yttat sig oräkneliga mil. När livet vänder dig ryggen samtidigt som du har givits något att älska mer än livet självt. Då är det inte längre någonting konstigt att ett trapphus blir till en resa mot månen och att du upptäcker inre rum som du tidigare inte visste fanns. Det finns en styrka i att vara svag men en svårighet i att vara det. Ett annorlunda livsöde, om en hand som hellre gav än fångade. Och som genom det fi ck livet. Det hon aldrig sa är en orädd berättelse om kärleksrelationen mellan en dotter och sin mamma. Om hur det brutala nuet tvingade fram dotterns nyfi kenhet om det som varit. En jakt efter förklaring. Ett svar på frågan: Varför? Man känner aldrig en människa helt, inte ens sina allra närmaste. Även den med mycket ljus har stunder av mörker. Och trots mycket skratt och öppenhet fi nns sådant som förblivit outtalat. Först efter döden, berättas livets hemlighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det hon aldrig sa
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Det hon aldrig sa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite seg
  Caroline, 29 december 2023

  Första delen av boken, drygt en tredjedel, var inte så intressant. På grund av det blir slutbetyget lågt, även om resten av boken var bra.

 2. Gripande
  Marias bokhylla, 2 november 2021

  3,5/5

  Det hon aldrig sa är en naken och ärlig berättelse om när mattan rycks bort från under en, och något man aldrig trodde skulle hända inträffar. Helena Reje förlorar sin mamma till psykisk ohälsa och självmord och försöker förstå varför, och hur hon inte kunde märka något. Hon hade ju en så nära relation till sin mamma, så visst borde hon ha kunnat förhindra det hela?

  Boken är uppdelad i två delar. En del som berättar om barndomen, uppväxten och relationen hon har med si... Läs hela recensionen

 3. Djup
  Bokdjungeln , 5 mars 2019

  Jag tycker det är svårt att bedöma denna bok då den handlar om en relation och en specifik person. Även om det är en roman så är den väldigt personlig och det känns som att jag står och tjuvkikar in på deras liv. Eftersom den är personlig och detaljrik så känns den lite seg i början. Det händer inte så mycket, och man väntar då på att det ska ske något som gör att intresset för boken stärks. Men ca 100 sidor in blir handlingen mer djup och man känner så för karaktärerna. Språket är fint och f... Läs hela recensionen

 4. Gripande från första blad
  Lisa, 17 september 2018

  Det hon aldrig sa är en berättelse om hur någon kan vara dödssjuk utan att det märks utåt, en berättelse om hur man aldrig kan veta vad som pågår i någon annans tankar hur mycket man än älskar.

  Helenas berättelse är gripande från första bladet och boken är omöjlig att lägga ifrån sig. Det är en viktig berättelse om något vi pratar alldeles för lite om, och samtidigt ett personporträtt av vad man förstår en fantastik förebild och mamma.

  Att få följa med Helena på denna resa... Läs hela recensionen

 5. Gripande bok om relationen mellan mamma och dotter
  Eddie, 12 september 2018

  Boken Det hon aldrig sa beskriver på ett fint sätt en stark kärleksrelation mellan en mamma hennes dotter (författaren). Helena har verkligen lyckats med berättelsen där avsnitt med stora leenden avlöses med mer känslosamma och ofta tårfyllda passager.

  Boken som verkligen fängslar och tar med läsaren in i familjens trauma belyser samtidigt det svåra och viktiga ämnet psykisk ohälsa, och hur man aldrig riktigt känner en människa fullt ut.

  Denna bok står helt klart i en klass ... Läs hela recensionen

 6. Stark och gripande läsning
  Kaffeläsaren, 7 september 2018

  Det hon aldrig sa är en berättelse om relationen mellan en dotter och hennes mamma. Mamma som är en av de allra närmaste, men som man ändå inte känner helt. Benen rycks undan när mamma plötsligt beslutar sig för att inte leva längre. Det är en stark och gripande bok om kärleken till en mor, men även en berättelse om hur det är att vara nära anhörig till en person som tar livet av sig. Hur det är att stå kvar där med alla frågor och ett stort varför. Boken är egenutgiven och det märks inte. Må... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner