Unga dagar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2018-02-14
Förlag
Erantis förlag
Dimensioner
207 x 136 x 19 mm
Vikt
460 g
ISBN
9789163963520
Unga dagar (häftad)

Unga dagar

Häftad Svenska, 2018-02-14
237
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att vara ung på 1930-talet var egentligen inte så olikt att vara ung idag. Tonåringar var upproriska och kärlekslängtande även då, och det fanns främlingsfientlighet och religionsmotsättningar i stora delar av Europa. Även då kom flyktingar till Sverige från katastrofer längre söderut.

Unga dagar visar oss en skånsk familj mot bakgrund av den stora depressionen - en familj med färgstarka släktingar. När faster Klara visar upp sitt nyinköpta rosa snörliv på bussen, är det då för att avsiktligt skämma ut Hanna och hennes systrar därför att Klara hatar deras mor, eller är hon bara sån? Sådant grubblar mellanbarnet Hanna på. Hanna får ingen värme från mor, desto mer från sin glade far, som backar upp hennes konstnärliga ambitioner och köper duk och oljefärger trots penningbrist.

Samtidigt som Hanna blir upprorisk tonåring fattar far sympati för Hitler, och det blir ständiga gräl om politik vid middagsbordet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Unga dagar
  2. +
  3. Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korthuset : En domares berättelse om kickarna o... av Jonas Eriksson, Anders Cedhamre (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lise Drougge