Läs inte den här boken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2018-10-22
Upplaga
1
Förlag
Nasiell Förlag
Medarbetare
Jacobsson, Louise (form)
Illustratör/Fotograf
Louise Jacobsson
Dimensioner
190 x 130 x 20 mm
Vikt
342 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163968587
Läs inte den här boken (inbunden)

Läs inte den här boken

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-10-22
122
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Stark berättelse om ordens magiska kraft ...

Elvaåriga Livia är ensam hemma. Hon är rädd för skuggorna i det gamla huset och tänker stanna i köket tills föräldrarna kommer hem. Det börjar skymma. Ett tåg som passerar i fjärran får huset att skaka till och en bok faller i golvet. Livia läser titeln: Läs inte den här boken. Löjligt, tänker Livia. Hon läser första sidan: Bläddra inte vidare. Hon struntar i varningen och börjar läsa. Ju mer Livia läser, desto längre dras hon in i berättelsen och snart kan hon inte skilja på historiens fiktiva värld och verkligheten.

På bokens befallning går hon ut och matar fiskarna i fiskdammen. Hon stöter på katter som kan prata, krymper och hamnar i en fiskmage, lär sig att umgås med sjungande spindlar, och utmanas på liv och död av den ondskefulla dockan Beatrice. Dessutom måste hon rädda själva boken från en dunkel varelse som lever på dess bokstäver. Hur ska Livia ta sig ur denna mardröm? Läs inte den här boken är en berättelse fylld av skräck, humor, spänning och tvära kast i bästa Douglas Foley-anda. Författaren Douglas Foley debuterade 2001. Sedan dess har han skrivit böcker i olika genrer för barn och ungdomar, några har blivit tv-serie och långfilm. Titlar: Ingen återvändo (2001), Shoo bre (2003, långfilm 2012), Habib (2007, tv-serie 2009) och ytterligare två Shoo-böcker. Novellsamlingen Bårhuset (2015), Landet bortom brunnen (2016) samt tre titlar i den engelska serien LäslekLär om pojken Jamie.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Läs inte den här boken
 2. +
 3. Så himla taskigt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så himla taskigt av Cina Friedner (inbunden).

Köp båda 2 för 251 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Läs inte den här boken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läskig bok
  Ulla-Britt Åkesson, 19 maj 2019

  En bok med ovanligt innehåll. Mitt barnbarn tyckte boken var spännande och läskig
  ja, på snudden att hon blev litet skräckslagen.

 2. Spännande läsning
  Villivonkansbooks (Örebro), 30 november 2018

  Läs inte den här boken är en spännande berättelse om 11-åriga Livia. Titeln till trots öppnar Livia boken och hamnar direkt i ett både spännande och lite läskigt äventyr. Äventyret känns aldrig så overkligt som det kan göra i en del böcker, utan trots alla makalösa händelser känns det ändå trovärdigt. Det blir aldrig segt och tråkigt i den här boken då det händer grejer hela tiden. Boken har högt tempo och är skriven på ett lättillgängligt språk vilket gör att det går fort att läsa den. Den r... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Läs inte den här boken