Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2019-06-15
Upplaga
1
Förlag
Dana Förlag
Dimensioner
175 x 144 x 70 mm
Vikt
174 g
SAB
uDokba
ISBN
9789163977312
Håll balansen och må bra : mindfulness för barn och unga (häftad)

Håll balansen och må bra : mindfulness för barn och unga

Häftad,  Svenska, 2019-06-15
193
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Håll balansen och må bra : mindfulness för barn och unga Kan levereras innan julafton
Boken Håll balansen och må bra introducerar mindfulness för barn och unga på ett enkelt och grundläggande sätt, med vägledning för hur utmaningar kring stress, sömn, koncentration, känslor, tankar, kamratrelationer m.m. kan hanteras. Boken kan användas tillsammans med barn och unga i skolåldern (cirka 10-15 år) efter introduktion av en förälder/lärare eller genom att man gemensamt arbetar med boken och dess övninga. 

I tio pedagogiska kapitel får läsaren följa tre barn i olika åldrar (Love, Salima och Olivia) och hur olika utmaningar påverkar deras vardag. Hur somnar man på kvällen när tankarna snurrar? Hur förbereder man sig för ett prov i skolan? Hur lugnar man ner sig när man är arg, orolig eller ledsen. Här ges tips, fakta och övningar som är till hjälp för att hantera vardagen, både i skolan och hemma. Kort sagt: Hur kan vi hålla balansen och må bra!

Barnet eller den unge kan även själv använda boken och dess övningar om en förälder, lärare eller annan vuxen efter introduktionen fortsätter att ha en dialog kring övningarna och bokens tema. I varje kapitel finns övningar som är utformade för att göras enskilt eller tillsammans. De kan göras med barnet i en familj - och gärna med ett syskon eller någon kompis. Eller så kan övningarna göras i skolan med en liten grupp elever eller med en hel skolklass.

I varje kapitel finns en guidad mindfulnessövning som även kan laddas ner som mp3-fil från förlagets hemsida (www.danaforlag.se) för alla som har skaffat ett exemplar av boken i nätbokhandeln. Den som beställer boken direkt från Dana Förlag får länkar till mp3-filerna i orderbekräftelsen.

OM FÖRFATTAREN

Maja Öberg är utbildad mindfulnessinstruktör och driver företaget Gröna Huset. År 2017 gav hon ut boken Pluttens mindfulness tillsammans med illustratören Anna Klingbjer. Maja är 38 år, har två barn i skolåldern och bor med sin familj i Upplands Väsby.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Håll balansen och må bra : mindfulness för barn och unga
 2. +
 3. Måste man?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Måste man? av Maja Öberg, Emma Ganslandt (inbunden).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maja Öberg

 • Pluttens mindfulness

  Maja Öberg

  Denna bok är riktad till mindre barn för att lära dem de vanligaste övningarna och tankarna inom mindfulness. Detta kan förebygga stress hos barn, eller lära redan stressade barn att varva ner. Övningarna är enkla, med frågor som till exempel 'Vad...

 • Måste man?

  Maja Öberg, Emma Ganslandt

  Vad måste man och vad får man när man är liten? I boken Måste man? funderar Linnea över vad hon måste och får i många vardagliga men inte helt lätta situationer. Boken vill visa att det sällan är en sak som är rätt, utan att man kan göra på olika ...