Samspel och rävspel : ideal och verklighet på jobbet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-11-05
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789163978920
Samspel och rävspel : ideal och verklighet på jobbet (e-bok)

Samspel och rävspel : ideal och verklighet på jobbet E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-11-05

Styckköp

154

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Chefers och medarbetares verkliga funktioner idag är att agera som spänningsreglerare, ångestdämpare, relationsskräddare, samtalsaktivister, alliansbyggare och påverkare/lobbyister mellan alla relationer man dagligen finns i mot det uppdrag som man har.

Bortom alla ideal av hur det borde vara på jobbet tittar vi på hur det faktiskt är. Oro och spänning botas inte med nya koncept och recept på vad man borde göra, dessa instrumentella förhållningssätt kan, paradoxalt nog, ha motsatt verkan och istället öka det vi vill minska.

Samspel & rävspel utgår från oförutsägbarhetens vetenskap, komplexitet, med syfte att belysa makt, tillit, oro och konfliktens oundviklighet. Bortom ideal om förutsägbarhet, ensamma heroiska ledare och kontroll. Management är politik och varje möte ett drama som utspelas oförutsägbart. Om det blir bra eller dåligt på sikt kan vi inte veta, det beror på vem som bedömer det.

Genom att ta oss själva och andra mer på allvar och uppmärksamma det vi faktiskt gör snarare än det vi borde göra, kan spända axlar bli mindre spända. Vi kan komma vidare tillsammans i ett växande komplext organisationslandskap. Att förstå oss som sociala och alltid i relationer som präglas av spänning, nödvändig och dynamisk, kan göra att ett mer hjälpsamt och humant arbetsliv uppstår.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Lundquist Coey

  • Ingen vill vara ett nyckeltal!

    Magnus Dalsvall, Marie Hallander Larsson, Kjell Lindström, Åsa Lundquist Coey

    Ingen vill vara ett nyckeltal! Innehållet i denna bok bygger mångårig praktik, aktuella teorier, föreläsningar, debattartiklar och böcker inom HR-sfären. Syftet är att väcka tankar och inspirera till utveckling, nya perspektiv och att ta ett steg ...