Gert Wingårdh : Åtta projekt - Från Liljevalchs till Nationalmuseum (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-10-24
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Nygren, Henrik (form) / Björklund, Marie (foto) / Lindman E:son, Åke (foto) / Fernlund, Mia (foto) / Keller, Björn (foto) / Phil, André (foto) / Wingårdh, Gert (foto)
Dimensioner
305 x 250 x 25 mm
Vikt
1217 g
SAB
Ibz Wingårdh, Gert,Ic
ISBN
9789163979149
Gert Wingårdh : Åtta projekt - Från Liljevalchs till Nationalmuseum (inbunden)

Gert Wingårdh : Åtta projekt - Från Liljevalchs till Nationalmuseum

Inbunden Svenska, 2018-10-24
429
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I boken Åtta projekt, från Liljevalchs till Nationalmuseum gör Gert Wingårdh en djupdykning i åtta projekt som under de senaste åren haft en betydande roll för honom. Innehållet spänner från ett runt vattentorn i betong, via ett skärmtak av staplade limträbalkar till renoveringen av Sveriges största konst- och designmuseum.

Jag betraktar bara människor, aldrig konst. Jag hatar när någonting är avslutat. Det finns alltid vägar vidare. Det är i bästa fall en hierarki av beslut. Passar volymen i staden och i sammanhanget? Är den tillräcklig för verksamheten? Hur är den formad? Detaljer? Det är smärta att bryta i processen. En inlärningskurva som reser sig logaritmiskt. Varför bryta den? Där finns sorgen att börja bygga.

Jag vill inte rita nya hus som liknar äldre tiders. Det bottnar inte i en moralisk utgångspunkt, utan snarare att återupprepning inte stimulerar. Det kväver."

I boken varvas personliga texter och bildmaterial om processen innan, efter och under projekten. Liljevalchs+, Aula Medica, Nya Vattentornet i Helsingborg, Vasaplan i Umeå, Nobel Center, Naturum Laponia, Villa F och Nationalmuseum har alla fått var sitt kapitel.

 

Texter: Gert Wingårdh. Eftertext: Mårten Castenfors. Fotografi: Marie Björklund, Åke E:son Lindman, Mia Fernlund, Björn Keller, André Pihl och Gert Wingårdh. Skisser: Gert Wingårdh. Koordinator: Pål Ericksson. Omslag: hårdband med åtta olika skyddsomslag, folieprägling och offset, 962x611 mm. Inlaga: 112 sidor
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gert Wingårdh : Åtta projekt - Från Liljevalchs till Nationalmuseum
  2. +
  3. Wingårdhs villor. Hansson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wingårdhs villor. Hansson av Gert Wingårdh (inbunden).

Köp båda 2 för 720 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna