Vinterviksdalen - Från Nobels dynamit till blomstrande oas (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2022-04-28
Upplaga
1
Förlag
Ekensbergsberättelser
Dimensioner
226 x 205 x 18 mm
Vikt
712 g
ISBN
9789163981456
Vinterviksdalen - Från Nobels dynamit till blomstrande oas (inbunden)

Vinterviksdalen - Från Nobels dynamit till blomstrande oas

Inbunden Svenska, 2022-04-28
249
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vinterviksdalen är en av Stockholms gröna lungor. Här rör sig stora skaror människor året runt. Redaktörerna Ingrid W Severin och Robin Lapidus har sammanställt ett både lättillgängligt och omfattande material om utvecklingen från Nobels första verksamhet i dalen till dagens rekreationsstråk.

Vinterviksdalen är tillgänglig alla årstider. Från vårens solvända promenader när isen går upp till sommarens blomsterprakt, bad och sol. Från höstens mer stillsamma flanerande när naturen förvandlas till vinterns möjlighet att glida fram på skidor eller, om viken fryser till, skridskoåkning.

Läsaren möter berättelser om de som bor och verkar i dalen. Här finns också texter om Nobel, koloniträdgårdarna, kaféer/restauranger, olika kulturverksamheter liksom om Vintervikens trädgård med bigård och om renoveringar av både mark och byggnader. Dessutom en nyskriven novell av Jens Lapidus.

Boken Vinterviksdalen är en given guide för alla som bor i närheten eller som besöker dalen. Boken är illustrerad med ett rikt bildmaterial, såväl historiska som nytagna bilder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vinterviksdalen - Från Nobels dynamit till blomstrande oas
 2. +
 3. Ekensbergsberättelser En bok om livet på en udde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekensbergsberättelser En bok om livet på en udde av Robin Lapidus, Ingrid W Severin (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Från Mörtviken till Essingeleden - En del av Gröndal

  Robin Lapidus, Ingrid W Severin

  En ny bok om en del av Gröndal, Från Mörtviken till Essingeleden. Intervjuer, fakta och bilder från en del av Gröndal. I olika omgångar har området mellan Mörtviken, där Ekensbergs varv en gång låg och Essingeleden som kom till i mitten av 60-tale...

 • Ekensbergsberättelser En bok om livet på en udde

  Robin Lapidus, Ingrid W Severin

  Här bor vi. På en udde som skjuter ut i Mälaren. Ekensberg i Gröndal är ett av de bostadsområden som byggdes sjönära på tidigare industrimark. Efter miljonprogrammets forcerade bostadsbyggande och de erfarenheter som gjordes där ville man bygga ef...