Berättelser från Ådalen : älven, bergen, den taggiga granskogshorisonten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
78
Utgivningsdatum
2018-09-21
Upplaga
1
Förlag
Kramfors kommun
Dimensioner
216 x 160 x 8 mm
Vikt
133 g
SAB
Nccfz Ådalen
ISBN
9789163982125

Berättelser från Ådalen : älven, bergen, den taggiga granskogshorisonten

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-09-21
127
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Landskapet i Ådalen är en upplevelse i sig, med älven, bergen och den taggiga granskogshorisonten. Här har några av Sveriges mest dramatiska skeenden utspelat sig, från 1600-talets häxprocesser till skotten i Ådalen 1931.

Fem författare med rötterna i trakten lyfter var sin del av Ådalens historia. De speglar en tid som känns fjärran men som på många sätt dröjer sig kvar, som en klangbotten, referensram. Det är berättelser som slingrar sig fram genom Ådalens kuperade landskap, genom tid och rum.

Händelserna skildras genom olika människors ögon. En åldrande kvinna, unga män, barn och deras mödrar ger liv åt skeenden som format dagens Sverige. Genom berättandets kraft länkas det förflutna till nutiden och ger nytt liv till strökajer, missionshus och andra spår i landskapet.

Grzegorz Flakierski är född 1956 i Warszawa, Polen, och emigrerade till Göteborg 1969. Bor numera i Frånö och arbetar som kulturjournalist och författare.

Maria Hamberg är född 1954 vid Skulebergets fot. Bor och verkar sedan ett antal år i Ullånger, som författare, krönikör och bokrecensent.

Bo R Holmberg är född 1945 i byn Loön, vid Ångermanälven. Bor idag i Örnsköldsvik och verksar som författare, dramatiker och föreläsare.

Mats Jonsson är född 1973 i Södertälje men uppväxt i Bollstabruk. Bor sedan många år i Stockholm och är serieskapare på heltid.

Therése Söderlind är född 1965 i Ullånger och uppväxt på flera orter i världsarvet Höga kusten. Bor idag i Uppsala och arbetar sedan 2011 uteslutande som författare.

Förordet är skrivet av Vibeke Olsson Falk, författare och krönikör som bland annat skrivit en romansvit om 1800-talets Sverige under sågverksepoken.

Illustrationerna är gjorda av Karin Efraim Gärdegård, konstnär från Stockholm som numera verkar i Docksta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Berättelser från Ådalen : älven, bergen, den taggiga granskogshorisonten
  2. +
  3. Skam den som ger sig : en självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skam den som ger sig : en självbiografi av Charlotte Kalla, Johan Esk (inbunden).

Köp båda 2 för 226 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »