Folksjäl (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Paperback)
Språk
Svenska
Antal sidor
404
Utgivningsdatum
2018-09-13
Förlag
Siwert Aldenryd
Dimensioner
230 x 153 x 20 mm
Vikt
616 g
Antal komponenter
1
Komponenter
23:B&W 6 x 9 in or 229 x 152 mm Perfect Bound on White w/Gloss Lam
ISBN
9789163986277
Folksjäl (häftad)

Folksjäl

som i en filterbubbla

Häftad Svenska, 2018-09-13
329
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Från det att Vattumannens tema aktiveras i vårt kollektiva medvetande löser sig över en natt alla dagens problem. Den glödande atmosfären svalnar så fort människan hittar sin form. Som globalt så även i Sverige, vars moderna historia i princip är kapitalisms: den om hur rövarbaroner bakom sockrade ord om demokrati fortsatt utnyttja folk. Men också detta är övergående, förutsatt att bokens bruk av den hinduiska Vimshottari-metoden håller måttet. Enligt denna astrologiska ödeslära når Sverige en viktig milstolpe år 2036.

Då Sverige är världens mest sekulariserade land och bokinnehållet inte fullt så naivistiskt som omslaget, söker författaren stämma i bäcken via fakta som gör en astrologisk analys av Sveriges själ inte farligt mer ?mytisk? än den ?vetenskapliga? världsbild Väst serverar. Efter att kanhända ha väckt förundran över att vetenskapen bitvis vilar på lösan sand följer ett strövtåg genom antikens världsbild med dess kryptiska zodiaktecken och tankar om den odödliga själ västerlandet bannlyst. En alltför fri människa skulle kunna tappa motivationen att slava åt sin herre, så bevare oss från full livskvalitet och jämlikhet för alla!

Boken är ett åsiktsstycke men innehåller mycket idéhistoria. Efter ett par faktaspäckade kapitel är läsaren (även icke-astrologen) rustad att följa med i Sverigehoroskopets avkodning. Bilden som framtonar har flera fina sidor, men helheten är i dagsläget inte särskilt smickrande. Som tur är har Tiden makten att förändra allt och kommer så att göra.

Verklighetens element talar för både politisk höger och vänster. Risken är därför stor att ingen kommer att fullt ut acceptera boken, som visar hur väl symbolik kan skildra nutida svensk verklighet. Oaktat mottagandet är detta en höggradigt originell idéhistoria och metafysisk betraktelse över den svenska särarten (eller bristen därpå). Givetvis radikal då den skrevs med ena foten inne i Vattenbärarens tidsålder, den era då vår Art slutligen tog ansvar för sitt kollektiva Öde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folksjäl
  2. +
  3. Allt jag fått lära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt jag fått lära mig av Tara Westover (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Folksjäl

Innehållsförteckning

introduktion till den fulla vidden s.1

1. Myt som myt? s.19

2. Zodiaksymboler och livsyttringarnas spelregler s.57

3. Fler spadtag i astrologins kosmologi s.95

4. Sverigehoroskopets säkerställande s.131

5. Sverigehoroskopets innehåll och dispositioner s.177

6. Typexempel på nationalsjälen i rörelse s.231

7. Nationalsjälen i affekt: fler exempel s.271

8. Vimshottari dasha – prognosmetod för okunniga tider s.313

Efterord s.369

Appendix 1 – Horoskopets 12 hus s.375

Appendix 2 – Om författaren s.381

Bibliografi s.389