Liknelsen om sådden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Jordfrö (del 1)
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2019-09-20
Upplaga
1
Förlag
Ovipositor Press
Översättare
Lina Johansson
Originaltitel
Parable of the Sower
Medarbetare
Wool-Rim Sjöblom, Lisa (form)
Dimensioner
205 x 132 x 22 mm
Vikt
402 g
SAB
Hce
ISBN
9789163986666

Liknelsen om sådden

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-09-20
246
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lauren Oya Olamina är 15 år gammal. Hon bor i Robledo, utanför Los Angeles. Hon bor i ett område omgärdat av murar som skyddar mot kaoset utanför. I ett USA år 2024 drabbat av finanskriser och klimatkriser är vatten dyrare än bensin, och bränder ödelägger stora delar av landet.

Hon inser att det bara kommer att bli värre, och att hon och hennes familj måste jobba hårt på att överleva det som kommer. Men vem lyssnar på en femtonåring? Vem lyssnar på en femtonåring som har grundat en egen religion - Jordfrö?

Efter en kaotisk natt står Lauren Oya Olamina ensam utanför murarna som skyddat henne hela livet. Kommer nödväskan hon packat räcka, och kommer hon ha studerat tillräckligt för att överleva mot alla odds?

Octavia E. Butler (1947 - 2006) var en av USA:s främsta författare. Hon vann flera priser, samt tilldelades som den första science fiction-författaren någonsin The MacArthur Genius Award. Hon var kvinna och afrikanamerikan i ett fält som dominerades av vita män. Hennes verk har banat vägen för en ny verklighet inom litteraturen.

"Jag är en 53-årig författare som kommer ihåg när jag var en tio-årig författare, och som förväntar mig vara bli en 80-årig författare. Jag är bekvämt asocial - en ensling mitt i Los Angeles - en pessimist om jag inte aktar mig, feminist, före detta baptist, en omöjlig blandning av ambition, lathet, osäkerhet, övertygelse och drivkraft." - Octavia E. Butler
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Liknelsen om sådden
  2. +
  3. Tidens länkar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidens länkar av Octavia E Butler, Judith Kiros (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Octavia E Butler