Döden Döden : eller måste man gå i terapi? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2019-03-05
Upplaga
1
Förlag
Handledningstjänst
Illustratör/Fotograf
Turid Sommar
Dimensioner
210 x 135 x 9 mm
Vikt
196 g
SAB
Do
ISBN
9789163990113
Döden Döden : eller måste man gå i terapi? (häftad)

Döden Döden : eller måste man gå i terapi?

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2019-03-05
173
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vill du undvika döden? Känns livet fullständigt meningslöst? Varför säger Alfons Åberg "jag ska bara..."? Är du maktlös inför ditt handikappade barn eller vill du kunna förstå hur en autistisk person tänker.

Vill du verkligen ha svar på frågan om det hjälper att gå i psykoterapi? Allt detta och mer därtill får du svar på i denna bok.

Du kommer att möta frågan om du tänker starta världskrig. Hur du överlever ditt barns döende eller hur det känns att sitta i underjorden med en bottenfrusen depression. Hur många olika dödar finns det och kan man verkligen överleva dem alla?

SAGT OM BOKEN: "Följ med på en djupdykning i människans psyke som ger en större förståelse både för oss själva och andra. Med ett ovanligt förtätat språk som griper tag i själen och omöjligen lämnar någon oberörd. Författaren har dessutom knäckt koden till att förstå personer med autismtillstånd på ett nytt och fördjupat sätt och som kan förhindra olika typer av autistiska "meltdowns". Ett kunnande som författaren är helt ensam om.

Han har mött döende, traumatiserade, våldtagna, misshandlade eller också helt vardagliga familjer och tar med dig på en resa som borrar in i hjärtat.

Detta är en bok med unika kunskaper om det mänskliga psyket. Här finns speciella lärdomar för oss alla som vill förstå människor som har funktionsnedsättningar, som är traumatiserade eller har fastnat i låsta lägen. Definitivt ett måste på utbildningar för yrkesgrupper som i sin profession ska möta personer med funktionsnedsättningar. Budskapet skär in i hjärtat och ger aha- upplevelser utöver det vanliga!"

Beteendevetare med erfarenhet som specialpedagog.

"Trots exceptionella människoöden och berättelser med en smärta du svårligen själv kunnat uthärda, finns det i Sandins skildringar, ordval och känslor en stor och angelägen igenkänning för oss alla. Vågar du möta olika former av dödar, men framförallt vågar du öppna dörren för nya gestalter av liv- då är den här boken för dig!"

Förändringsledare

"I mitt arbete ger vi insatser till personer med högfungerande autism.

I boken finns högintressanta och tankevidgande teorier som har stor potential för oss alla som arbetar inom habiliteringen. En viktig bok för oss inom Habilitering och hälsa!"

Enhetschef, Habilitering och hälsa

GERRY SANDIN

10 års återkonsultation:

Patricia Frithiof Klein, psykoanalytiker/psykoterapiutbildare, Stockholms
universitet samt hos Jan Stensson psykoanalytiker och handledarutbildare.

Handledningserfarenhet:

Insatser för personal inom socialpsykiatri, missbruksvård, habilitering, socialtjänst, äldrevård samt skola och förskola.

På stödboenden, öppen verksamhet, vård- och omsorgsboenden, enheter för misshandlade kvinnor, fosterhem/jourhem, enheter för ungdomar med autismspektrumdiagnoser, enheter för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och enheter för ungdomar med multiproblematik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Döden Döden : eller måste man gå i terapi?
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 252 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »