Beyond the Mirror (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2018-11-30
Upplaga
1
Förlag
Skreid Publishing
Medarbetare
Sandberg, Leif (foto)
Dimensioner
200 x 145 x 15 mm
Vikt
295 g
SAB
Ina
ISBN
9789163990267
Beyond the Mirror (inbunden)

Beyond the Mirror

Inbunden Svenska, 2018-11-30
339
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Beyond the Mirror börjar där Ending slutar.

Leif Sandbergs internationellt kritikerrosade bok Ending, som gavs ut 2017, handlar om panikångest och åldrande och kom till efter en omvälvande canceroperation. Om Ending uppehåller sig innan döden och i dess närhet, går Beyond the Mirror över till andra sidan döden. En resa i obeträdd mark, som tar sin utgångspunkt i Ending. Med bilder från "verkligheten" dras man med fantasins hjälp in i nya världar och som sägs av fotografen i bokens text "Så vill jag färdas i korsvägen mellan verklighet och fiktion".

Bildmaterialet har delvis växt fram under vandringar på Camino Santiago de Compostela. "Stillheten och vandringens välbefinnande har öppnat mitt sinnet för tankar och utomjordiska upplevelser som har fått tränga in i bilderna och berika den verklighet vi ser med våra ögon".

Vid tiden för projektet skannade Leif Sandberg gamla negativ och sin fars semesterbilder för sitt arkiv. Här hittades öde landskapsbilder som förmedlade en osäkerhet om var man befinner sig och blev en del av den skildrade bräckligheten i vår existens. Projektet utvecklade sig självt till att handla om andra världar bortom vad vi kan se, "beyond the mirror".

"Jag letade efter en text till boken, som kunde ge perspektiv och spegla mina bilder och där mitt framför mig i bokhyllan står Mars av Lotta Lotass . Efter en ny genomläsning var jag övertygad om att ha hittat rätt text och när Lotass omedelbart gav mig sitt godkännande att använda texten, var saken klar." Lotass text har drag av science fiction, vilket också gäller Leif Sandbergs bilder. Hennes text och en kort text av Sandberg finns i ett särskilt häfte fastsatt på pärmens insida.

Jämfört med Ending är bilderna i Beyond the Mirror mer experimentella både vad gäller fotografering och efterbearbetning. De har samtidigt en ännu större koncentration och obeveklig konsekvens - i Beyond the mirror dyker Sandberg än djupare in i sitt unika bilduniversum.

Leif Sandberg (1943) är fotograf. Han har ett flertal utställningar bakom sig - bland annat Landskrona Fotofestival, Galleri Ralf och Spegla i Norrköping. 2017 publicerade han sin uppmärksammade debut "Ending". "Beyond the Mirror'" är Leifs andra bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beyond the Mirror
  2. +
  3. The mirror between us

De som köpt den här boken har ofta också köpt The mirror between us av Catharina Ekdahl, Maria Lantz, Claudia Lindén, Nina Weibull (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna