Tunn is (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2018-12-10
Upplaga
1
Förlag
Creative Box Production AB
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc
ISBN
9789163990472
Tunn is (pocket)

Tunn is

(36 röster)  |  Läs 16 recensioner
Pocket Svenska, 2018-12-10
88
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jackie Philipsson har lämnat sitt liv i Stockholm bakom sig och tillsammans med det en 20 år lång karriär inom den militära underrättelsetjänsten. Riskerna hon tog för att få fram hemligstämplad information från andra sidan Östersjön hade med tiden ökat markant och känslan av att hon levde på lånad tid hade blivit allt mer påtaglig.

Rapporter om ett märkligt sjukdomsutbrott i Ekaterinburg får henne dock att misstänka att Kreml, trots konventioner och löften, fortsatt med sin forskning på biologiska stridsmedel. Hennes farhågor bekräftas när en av hennes tidigare ryska källor söker kontakt igen och Jackie inser att hon måste utföra ett sista, avslutande uppdrag som underrättelseofficer. Hon kastas tillbaka in i den värld av lögner, svek och dubbelspel som hon försökt att lägga bakom sig. Operationen visar sig bli hennes mest riskfyllda och komplicerade någonsin, till slut vet hon inte längre vem som är hennes vän och vem som är hennes fiende.

"Tunn is" är Carolina Angelis första bok i en planerad serie spionromaner där man får följa den svenska underrättelseofficeren Jackie Philipsson. Carolina har, precis som bokens huvudperson, ett förflutet inom svensk underrättelseverksamhet då hon under 20 års tid arbetade inom den militära och civila underrättelsetjänsten. Idag är Carolina konsult och föreläsare med uppdrag att utbilda företag och myndigheter inom informationssäkerhet samt hur man motverkar spionage. Hon anlitas även som kommentator för Sveriges Radio, TV och tidningar i frågor gällande informationsinhämtning av främmande makt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tunn is
 2. +
 3. De kapabla

De som köpt den här boken har ofta också köpt De kapabla av Klas Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 157 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Tunn is. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En uppradning av händelser
  maggiebooks, 5 juli 2021

  Boken började lovande men blev snart bara en upprapning av händelser som staplas ovanpå varandra. Handligen utspelar sig i kronologisk ordning i Sverige, Finland och Ryssland blandat med ett fåtal återblickar. Visst, jag läste vidare för jag ville veta hur det skulle gå men boken kröp tyvärr aldrig under skinnet på mig.

 2. Spännande läsning
  Magnus G, 13 juni 2019

  Mycket spännande historia som är svår att lägga ifrån sig. Bra karaktärsbeskrivningar som gör boken levande. Jag vill ha mer och ser med spänning fram mot nästa bok.

 3. Bladvändare!!
  Marinette Nyh Radebo, 13 april 2019

  Spänning från första till sista sidan med underbara karaktärer och levande språk. Roligt med en ny kvinnlig deckarförfattarinna. När kommer nästa?

 4. Spänning
  Pilatus, 11 april 2019

  Denna bok är svårt att lägga ifrån sig. Den berör !
  Du kommer att uppleva spänning i flera timmar och den ger dig en utflykt i okänd spionverksamhet.

 5. Sträckläsning Verklighetstrogen
  Joel, 11 april 2019

  Boken är Verklighetstrogen och det gör att den är spännande. Lätt läsning men inte mindre komplex för det. Rekommenderar starkt att man läser den och lägger tryck för en 2a!

 6. Oj oj oj
  Kristian, 9 april 2019

  Sällan har jag sträckläst så mycket...
  En riktig höjdare för oss som gillar spänning och att få chansen att glimta in i en värld få känner till.

  Grymt bra och jag vill verklige läsa mer!

 7. Mycket trovärdig
  UlfR, 9 april 2019

  En spännande och välskriven bok som griper tag i en direkt. Beskrivningar och händelser är mycket verklighetstrogna även fast boken är en fiktiv berättelse. Köp den.

 8. Spänning och igenkänning
  Helena Veronica B, 9 april 2019

  Jag ville inte sluta läsa... spänningen stiger. Jag kände igen ställen och personerna kunde jag förnimma jag ville bara läsa mer o mer... flera böcker påväg kanske????

 9. Bästa spionroman på mycket länge
  Steve Dresch, 9 april 2019

  När man väl öpnnat boken är den extremt svår att lägga ifrån sig! Det är den bästa svenska spionroman jag läst. Väldigt trovärdig!

 10. Spännande spionroman
  Hans & Charlotte , 6 mars 2019

  Läste denna spännande roman, en riktig "bladvändare". Kul att man känner igen miljöerna.
  Väntar på en uppföljning, som vi med säkerhet kommer att läsa!

 11. Spänning på högsta nivå!
  Margareta Olsson, 6 mars 2019

  En av de absolut bästa spionromaner som jag läst. Spänning rakt igenom. Vill läsa mer och väntar otåligt på nästa bok av Carolina Angelis.

 12. Tunn is
  Lotta Johansson, 5 mars 2019

  Mycket bra! Väntar med spänning på uppföljaren. Kul att läsa o känna igen sig i valet av platser samt se de framför sig.

 13. Lysande! Längtar efter uppföljaren!
  Beatrice (Tyresö), 2 mars 2019

  En bladvändare av rang, Carolina Angelis lyckas fånga både historien och karaktärerna på ett lysande kompetent sätt. Det oväntade väntar bakom varje hörn och bygger upp en spänning som gör det närmast omöjligt att lägga ifrån sig boken. Det märks tydligt att Carolina har goda kunskaper inom den underrättelsekontext hon skriver om vilket gör boken ännu mer kittlande. Jag längtar redan efter att få följa Jackie Philipsson i fler (många fler) böcker.
  Jag rekommenderar den här boken varmt.

 14. Spännande spionroman
  Lena, 28 februari 2019

  Nu har Sverige fått sin egen Carrie Mathison (Homeland) men utan den maniska personligheten och bipolär diagnos. Jackie (huvudpersonen i boken) är en svensk spion som skyddar Sverige (såväl som världen) från biologiska stridsmedel och andra hot från en viss stormakt på andra sidan Östersjön.
  Det är tydligt att författaren har en bakgrund inom underrättelsetjänsten, den är trovärdigt skriven och för den oinvigde är det intressant att få en inblick i den svenska underrättelsetjänsten.
  ... Läs hela recensionen

 15. En spännande bok som gav mersmak!
  VeronicaB, 27 februari 2019

  Boken kändes realistisk och ger en bild av en för mig okänd värld. Den kan rekommenderas till alla som gillar deckare. Förutom den spännande handlingen uppskattade jag personbeskrivningarna och särskilt känslorna efter att man förlorat någon man älskat. Jag hoppas att det kommer en fortsättning snart!

 16. Spännande bladvändare!
  KThomasson, 25 februari 2019

  Gillade verkligen hur nära verkligheten det känns som boken ligger. Historien tog flera gånger oväntade vändningar och slutet lovar för fler böcker om huvudpersonen. Det ser jag fram emot!

Visa alla 16 recensioner