Träffsäkra investeringar i startups : Stegvisa objekturval, Due Diligence, (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2018-11-06
Upplaga
1
Förlag
Rintec Consulting Ab
Dimensioner
243 x 160 x 25 mm
Vikt
760 g
Komponenter
Paperback
SAB
Qbc
ISBN
9789163991257
Träffsäkra investeringar i startups : Stegvisa objekturval, Due Diligence, (häftad)

Träffsäkra investeringar i startups : Stegvisa objekturval, Due Diligence,

Stegvisa objekturval, Due Diligence, investeringsdesign

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-11-06
609
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Nyckeln till att välja ut attraktiva startups och sedan om ett antal år få en väl risk-kompenserad avkastning är att ha hög kvalitet i alla steg i den process som startar med objektgenerering och slutar med exit. Denna process kan liknas vid en lång kedja av länkar. Dess sämsta länk avgör slutlig avkastning. Denna bok handlar om kvalitet i de urvals-, analys- och finansieringssteg vars kvalitet avgör om skötsel- och exithantering alls kan ge bra resultat. De täcker de mest avkastningskritiska kedjelänkarna som efter objektfångst avgörs av förfiltrerings- och filtreringstegen och därefter av analys av affärscaset, s.k. due diligence och design av investeringscaset. I samtliga steg behövs framsynta experter. Balansen mellan expertens framsynthet och analysskicklighet behöver vila på en systematiserad ansats som är på sätt och vis obruten till sina kvaliteter.

Boken visar ett analytiskt ramverk för detta och involverar bedömningar av sannolikhet för s.k. avgränsade verkligheter som är typiska för återkommande högavkastande venturekapitalister. Boken visar hur de förstas stegens, tidseffektiva kedjelänkar kan organiseras så att de skapar förutsättningar för hög urvalsproduktivitet när det är dags för djup analys och skicklig finansiell design.

Boken är en vidareutveckling av de tankemodeller som introducerades i författarens Best Practice Venture Capital till praktiskt användbara tankemodeller som har testats ut i Stoafs (Stockholms Affärsänglars) andra fond parallellt med en omfattande utbildning och praktisering på affärsfall av Stoafs s.k. kompetenspartners. Omfattningen av lärandet återspeglas också i denna boks lista på specialiserade begrepp, varav en hel del bygger på Silicon Valleys språkbruk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Träffsäkra investeringar i startups : Stegvisa objekturval, Due Diligence,
  2. +
  3. Due diligence - besiktning av företag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Due diligence - besiktning av företag av Robert Sevenius (häftad).

Köp båda 2 för 1168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Träffsäkra investeringar i startups : Stegvisa objekturval, Due Diligence,. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gedigen sammanställning
    Magnus, 13 maj 2019

    Boken är något tungläst men är väldigt gedigen. Den är baserad på många års forskning på hur de bäst presterande venture capital-företagen i Silicon Valley fungerar, kombinerat med författarens egna erfarenheter från bl.a. Innovationsmäklarna och Stockholms affärsänglar tidigare fonder.

    Jag kan starkt rekommendera boken till alla som investerar i teknikbaserade startups och som vill lära sig om en vetenskapligt förankrad metod som uppenbarligen fungerar för att ge träffsäkra investeringar och bra avkastning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lennart Ohlsson

Bloggat om Träffsäkra investeringar i startups : Ste...