Flickor små (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
508
Utgivningsdatum
2018-11-26
Upplaga
1
Förlag
Sun T Förlag
Medarbetare
Rigney Thörnblom, Lina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
413 g
SAB
Hc
ISBN
9789163991455
Flickor små (pocket)

Flickor små

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2018-11-26
169
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Stockholm ligger i vinterskrud och julen står för dörren. Men julstämningen solkas av att småflickor försvinner och hittas mördade i de södra delarna av Stockholm. Motivet är allt annat än uppenbart. Vem är det som dödar småflickor?
Stella Månsdotter, erfaren kriminalreporter på Stockholms Nyheter, har för en gångs skull ingen idé om tänkbart motiv eller gärningsman. Inte heller hennes gamla vän kriminalkommissarie C-G Reinert vid Stockholmspolisens utredningsenhet hittar någon röd tråd som binder samman dåden. När ännu en flicka hittas död är han nära en kollaps av pressen att hitta och gripa mördaren.
Samtidigt som en barnamördare härjar i Stockholm får Stella Månsdotter ett tips om att en av Sveriges högst uppsatta jurister är inblandad i vad som går under benämningen "gubbligan". Det är män på höga poster som köper, utnyttjar och begår sexuella övergrepp mot unga kvinnor och flickor. När Stella börjar rota i saken dras snaran åt kring henne. Någon vill uppenbarligen sätta stopp för hennes efterforskningar.
Precis som den mest omtumlande perioden i Stella Månsdotters karriär pågår, så får hon ett mycket nedslående besked. Hon tvingas till ett livsavgörande beslut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickor små
 2. +
 3. Vit krypta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vit krypta av Mariette Lindstein (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flickor små. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En riktigt spännande bok-läs den!
  Ella, 27 april 2019

  Boken är mycket välskriven och författaren beskriver händelserna och de olika karaktärerna mycket detaljerat, så pass att det känns som de existerar i verkliga livet, jag tycker att fler kvinnor skulle vara som huvudkaraktären Stella Månsdotter.

  Den är mycket spännande med händelser och brott från verkligheten, hemska brott mot barn, vilket är värsta slagens brott. Man lever sig lätt in i boken och blir arg på bokens karaktärer och hur de agerar eftersom man glömmer bort att det int... Läs hela recensionen

 2. Spännande kriminalroman
  Solveig Yvonne Friberg, 30 januari 2019

  En mycket spännande skildring av hemskheter, som man inte kan förstå att de finns i verkligheten.
  Mycket bra personskildring av Stella Månsdotter, som jag skulle vilja fortsätta följa. Hoppas på en fortsättning! Det märks att författaren Sigridsdotter är väl insatt i det jobb som Stella har. Reinert är också en person, som är så bra beskriven att man verkligen kan se honom framför sig. Det är många trådar i boken, men författaren får ihop dem bra. Verkligen läsvärd!

 3. En bok som berör!
  Lena Andersson, 16 december 2018

  En spännande bok som tar sig under skinnet på läsaren då ett alltid aktuellt ämne tas upp och kryddas med träffsäkra personskildringar. Då boken till en del baseras på verkliga händelser så funderar man på vad som får en del människor att ta sig rätten att utsätta andra människor för dessa avskyvärda saker!... Mycket tänkvärd, läs den!

 4. Aktuellt kriminalroman med flera bottnar!
  Maria, 6 december 2018

  Här bjuds du på träffsäkra person- och miljöskildringar. Historien är vävd av ett mångfacetterat nät av brott och personliga utmaningar för huvudpersonen. Boken är lätt att komma in i och en riktig sidvändare. Men jag vill inte avslöja några detaljer, läs den själv istället!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Flickor små