How does the brain work? : a book for kids about the brain (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2019-10-30
Upplaga
1
Förlag
Hjärnverkstan
Originaltitel
Hur funkar hjärnan? : en bok för barn om hjärnan
Illustratör/Fotograf
Kalicharan Patra
SAB
uVef
ISBN
9789163992070
How does the brain work? : a book for kids about the brain (inbunden)

How does the brain work? : a book for kids about the brain

Inbunden Svenska, 2019-10-30

Slutsåld

Författaren till boken är Klas Kullander, professor vid Institutionen för Neurovetenskap, Uppsala Universitet, där han forskar och undervisar om hjärnan och nervceller. Den här boken blev till för att kunna förklara för mindre barn vad hjärnan är och hur den fungerar.
- Under arbetet med boken, berättar Klas, så insåg jag att det finns viktiga budskap till barn om just barnhjärnan. Utan att vilja moralisera om att det är bra att gå i skolan och lära sig om världen så vill jag få barn att vilja använda sin hjärna. Det kanske kan vara jobbigt att gå på lektioner eller lära sig åka snowboard. Men jag hoppas att det kan hjälpa barn att då veta att deras hjärnor är extra bra på att lära sig saker och att hjärnan blir bättre och bättre ju mer de håller på.
Barns hjärnor befinner sig under flera utvecklingsstadier i s.k. kritiska perioder. Under en kritisk period bildas och formas nervkretsar baserat på de erfarenheter vi gör. Då är barns hjärnor extra mottagliga för intryck, och det är till och med så, att om man missar att lära sig något under en kritisk period, så är det mycket svårare att lära sig detta över huvud taget. Boken kan med sina färgglada illustrationer även inspirera och motivera föräldrar och andra vuxna att hjälpa barn att träna på färdigheter så de inte missar viktiga perioder för inlärande.
Bokrelease är tisdagen den 24 september kl 17.00 på Läslusen, Drottninggatan 6 Uppsala.
Klas Kullander, Professor i neurovetenskap, Uppsala universitet
Mobilnummer: 0708467524, E-mail: klas.kullander@neuro.uu.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Klas Kullander

Bloggat om How does the brain work? : a book for kid...