Dags att sluta amma, säger mamma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-04-15
Upplaga
1
Förlag
Kubilius Förlag
Illustratör/Fotograf
Mia Fernau
Dimensioner
10 x 250 x 200 mm
Vikt
308 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163994234
Dags att sluta amma, säger mamma (inbunden)

Dags att sluta amma, säger mamma

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-15
129
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Amning är fortfarande ett kontroversiellt ämne, och boken "Dags att sluta amma, säger mamma" riktar strålkastarljuset mot långtidsamning och inkludering. Det finns idag ett tabu i samhället mot att amma lite större barn, trots att det är väldigt vanligt och har många hälsofördelar. På grund av tabut så väljer många långtidsammare att inte amma offentligt. Detta gör att de kan bli väldigt ensamma igenom amningsavslutet, om de inte längre är öppna inför sin omgivning med att de fortfarande ammar. Ett amningsavslut kan vara väldigt tufft känslomässigt och vi hoppas att vår barnbok ska få både mammor och barn att känna sig mindre ensamma, samtidigt som den visar att långtidsamning är något vackert och naturligt.

Det är så stor press på föräldrar idag, hur man än gör blir det fel. Amma för lite eller för mycket, amma för kort tid eller för lång tid, allting finns det åsikter om. Vi vill i vår bok lätta lite på trycket, motverka destruktiva normer och verka för inkludering. I boken syns det bl. a. genom att mamman har en vanlig mammakropp, att mamman och barnet har olika hudfärger, och att barnet är könsneutralt. Det är även viktigt för oss att inte skildra ett "perfekt liv". Strikta rutiner, nyttig mat och välstädade hem hör inte hemma i vår bok.

Texten är skriven på rim, och vi får följa med från barnets perspektiv genom amningsavslutet. Det här är inte en instruktionsbok för att sluta amma, utan en känslofylld skildring av en varm och kärleksfull mamma-barn-relation under en av deras första stora konflikter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dags att sluta amma, säger mamma
 2. +
 3. Ett litet djur åt Pelle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett litet djur åt Pelle av Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dags att sluta amma, säger mamma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sorglig och med motsatt effekt för mig
  Karin, 23 maj 2019

  Köpte denna efter alla fina rekommendationer den fått. Illustrationerna är underbara. Men sagan är otroligt sorglig och gav mig en enorm ångest över att jag ens tänkts tanken på att sluta amma. Boken utgår från barnets perspektiv, och barnet i boken förstår inte alls beslutet och upplever sådan stor sorg. För mig som sagt, så kändes det helt fel att ens tänka tanken att utsätta mitt barn för den smärta som boken beskriver. Boken hamnade på hyllan, precis som mina tankar på att sluta amma.

 2. En varm och kärleksfull bilderbok om amningsavslut
  Gullis lästips, 29 april 2019

  Det här är en varm och kärleksfull bilderbok under amningsavslutet.

  Utifrån barnets perspektiv får vi följa barnets tankar och den svåra processen att sluta amma. Istället er erbjuder mamman massor av närhet och mys för att göra övergången lättare.

  Boken är skriven på rim tillsammans med varma och kärleksfulla illustrationerna i färg som gör att boken känns som ett mysigt stöd under den riktigt första och tuffa processen att avsluta amningen.

  Det här är en bok som kan komma att bli en fin vän i amningsavslutet.

 3. Underbar bok!
  Barnboksfamiljen, 19 april 2019

  En gång läste jag en klok sak. Att amning är ungefär som att dansa. Så länge båda vill så fortsätter man, men när en vill sluta oavsett anledning är det dags att avsluta.
  Men att avsluta amning kan vara betydligt tuffare än en dans för vissa.
  I denna bilderbok på rim är det mamman som vill avsluta amningen. Vi får följa dem under den tuffa avslutningen men ändå uppleva i slutet att det går rätt bra. "Det känns nog okej ändå."

  Med mina barn har jag haft helt olika upplevelse... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Dags att sluta amma, säger mamma