Taggtrådskust (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2021-02-23
Förlag
Fort & Bunker
Dimensioner
260 x 220 x 30 mm
Vikt
1671 g
SAB
S
ISBN
9789163996405
Taggtrådskust (inbunden)

Taggtrådskust

Inbunden Svenska, 2021-02-23
459
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken om den skånska befästningslinjen - Skånelinjen, eller Per-Albinlinjen som den kallas ibland.
En unik bok som skildrar alla faserna i linjens tillkomst och användning, men också vad som hände efteråt. Här kan du läsa om den historiska bakgrunden till befästningslinjer i Europa och hur Skånelinjen byggdes. Men du får också en inblick hur ett värn är uppbyggt och fungerar. I boken finns också en unik sammanställning över samtliga värn i linjen, 1063 stycken. Presenterade med bild och vilken typ av värn det rörde sig om samt om de raserats.
Nästan 1 500 bilder, kartor och ritningar illustrerar boken, många av bilderna är mycket unika och har aldrig visats förr. Dessutom finns här specialritade unika 3D-skisser på samtliga värntyper som förekom i linjen, samt också skyddsrumsvarianterna.
Boken är en unik utgåva över Sveriges längsta och mest omfattande befästningslinje. En befästningslinje som fick "tjänstgöra" långt in i modern tid. Först i samband med det politiska beslutet om att avskaffa invasionsförsvaret började linjen avvecklas på allvar. Idag är merparten plomberad, i vissa fall också raserad och endast ett litet antal går att besöka.
Arbetet med boken har pågått under flera år, och bygger på material från Krigsarkivet, Försvarsmakten och Fortifikationsverket. Bildmaterialet på värnen är fotograferat under 1998 - 2020. Detta innebär att det finns bilder på värn som idag är raserade, eller försvunna. En stor del av materialet har inte tidigare varit tillgängligt på grund av hemligstämpling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Taggtrådskust
  2. +
  3. Kan Sverige försvaras - mot vad? : en antologi om svensk säkerhetspolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kan Sverige försvaras - mot vad? : en antologi ... av Mats Ögren Wanger (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Leif Högberg