Storstadens nomader (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2019-07-07
Förlag
Arne Persson
Dimensioner
210 x 135 x 24 mm
Vikt
464 g
SAB
Hc
ISBN
9789163997792
Storstadens nomader (häftad)

Storstadens nomader

Häftad Svenska, 2019-07-07
131
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
nomad [noma:d] subst. nomaden, nomader, nomaderna
person som tillhör ett folk som flyttar från plats till plats

Vi får följa Stefan, "Steken", i hans jakt på en bostad i Stockholms eftertraktade innerstad. Det verkar omöjligt att få ett kontrakt genom bostadsförmedlingen, vars system tycks ha kollapsat. Stefan är utlämnad till hungriga fastighetsmäklare som inte drar sig för att utnyttja bostadsbristen, och han får hanka sig fram med undermåliga andrahandskontrakt.
Stefans kompisar är ett sorglöst och sammansvetsat gäng som gärna ställer upp med flytthjälp ifall det bjuds på pizza och öl. Kompisgänget håller på att växa upp; dom sorglösa pojkarna håller på att bli män. Sakta men säkert är dom på väg att glida ifrån varandra och in i vuxenvärlden - något som inte alla hanterar lika bra.
Stefan är köksmästare på en hipp Stockholmskrog där hans despotiska chef Martin kommer och går som han vill, och alltid lämnar en oreda efter sig i köket. Stefan får bittert erfara att råvara och finess inte alltid går hand i hand med den fashionabla restaurangbranschen. När han inser att souschefen spelar ett dubbelspel är det redan för sent.
Stefan ingår också ett vad med en av sina kompisar: att springa Midnattsloppet med en alltför tung och otränad kropp. Men när så Stefan en dag kliver ut ur porten för att ta en löprunda så möter han kärleken - och en ny jakt börjar. Den luttrade bostadsjägaren blir nu en famlande sökare, osäker och skör, och livet handlar inte längre bara om att hitta den rätta bostaden.

Storstadens Nomader är äkta Dicklit och en skön feel good-bok!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Storstadens nomader
  2. +
  3. Törnrosens triumf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Törnrosens triumf av Anna Laestadius Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 340 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »