På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2019-04-17
Förlag
Paleoteket AB
Dimensioner
246 x 176 x 31 mm
Vikt
1122 g
SAB
Vmb
ISBN
9789163998072
Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom (inbunden)

Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom

(22 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-17
379
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Maghälsa är nyckeln till ett fungerande immunförsvar. Vid autoimmun sjukdom har immunförsvaret blivit förvirrat och börjat attackera den egna kroppen. Tidiga tecken är ofta ökande trötthet, allergier eller magbesvär - diffusa symtom som riskerar att leda vidare till sköldkörtelsjukdom, psoriasis, reumatism eller någon annan av de omkring 100 diagnoser som finns.

Men det går att vända symtom och inflammation till välbefinnande - på helt naturlig väg. Det autoimmuna protokollet (AIP) är ett antiinflammatoriskt kostupplägg som redan förändrat livet för tusentals människor med kronisk sjukdom. Tarmirriterande och inflammatoriska livsmedel utesluts för att ge plats åt en individanpassad läkande kost. Boken beskriver de samband forskningen avslöjat mellan immunförsvar, maghälsa och hormoner. Du får hjälp att återvinna hälsan med konkreta verktyg, matlistor och inspirerande recept.

Här får du lära dig hur du:
 • ska äta för att hjälpa din kropp att läka
 • individanpassar, felsöker och optimerar din kost
 • formar en tarmflora som lugnar ditt immunförsvar
 • testar din tolerans för kolhydrater
 • använder probiotika och kosttillskott för minskade symtom
 • anpassar sömn, återhämtning och fysisk aktivitet för bästa immunhälsa.


Om författarna:

Karl Hultén är föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016) och Hjärnhälsa (2007) och har en magisterexamen i biomedicin (medicinsk biologi).

Anna-Maria Norman är certifierad kostrådgivare och hälsocoach samt har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi.

Tillsammans driver de hälsoföretaget Paleoteket och en podcast med samma namn. De föreläser, utbildar och erbjuder individuell rådgivning inom hälsa.

Sagt om boken:

"Autoimmun handbok erbjuder ett strukturerat angreppssätt och en metod för att navigera tryggt när du vill ta makten över din egen hälsa. Eftersom författarnas arbete genomsyras av ett vetenskapsbaserat kritiskt förhållningssätt kan boken, som håller internationellt hög nivå, mycket väl fungera som referensverk inom både funktionsmedicin och konventionell medicin." 

Peter Martin, Leg läkare med dr, Funmed-mottagningen i Göteborg

"Den här boken kommer göra livet enklare för alla som ger sig in på AIP. Den kommer att hjälpa de som kört fast och få tvivlare att våga testa. Ett fantastiskt viktigt verktyg! Jag visste inte att jag saknat det så mycket.",

Elsa Kjellander, har läkt med hjälp av AIP

"Jag är så extremt glad att ni skrivit denna bok! Den ger en djupgående beskrivning av alla essentiella processer i kroppen vid autoimmun sjukdom, men på ett väldigt begripligt sätt. Nu har jag en mycket klarare bild över sammanhangen vilket ju gör att jag mycket lättare kan experimentera själv."

Adam Seid Tahir, dansare som har Ankyloserande Spondylit (AS)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom
 2. +
 3. Autoimmun kokbok: läkande paleokost

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén, Cecilia Nisbet Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Motiverande o upplysande!
  Tricia Stina Eriksson, 6 februari 2020

  Man får en mera ingående kunskap om varför vissa livsmedel behöver pausad o gör d svåra med kosthållningen lite mer motiverande o enklare...
  Tack! Bästa jag läst i ämnet!

 2. Bra information
  Anhörig, 15 januari 2020

  Boken ger bra och ingående information om ett svårt ämne, tydligt och överskådligt presenterat., intressant och inspirerande. Boken gav mig svar på många frågor om immunförsvar och tarmhälsa. Rekommenderar den varmt.

 3. Frisk av mat
  Marlene S, 17 december 2019

  En toppenbok för den som vill äta sig friskare; för det går bara en vill och kan hålla motivationen uppe vilket kan vara svårt i ett fika-land som Sverige.

 4. En bok att "unna sig"!
  Pia Frid, 20 oktober 2019

  Jag tycker mycket om denna handbok, tipsar ofta om den.
  En investering för hälsan,
  "unna sig" att må bra istället för att välja mat som gör oss sjukare .
  För att motivera sig krävs ofta den kunskap som boken ger. En fin uppslagsbok. En vän för livet för oss med autoimmuna sjukdomar ❤️ och de som vill slippa få det.

 5. Fantastisk bok - om tarm, inflammation och hjärna!
  Bokmys (Norrland), 8 oktober 2019

  Späckad med fakta om tarmarna, om varför autoimmuna reaktioner börjar hos en människa, om hur man kan vända inflammationerna och läka, om hur man - trots att man har alla odds emot sig - kan vända den onda spiralen och bli friskare. Komplettera med "Autoimmun kokbok", där hjälpen finns för att vända den negativa spiralen. Också hjärnforskaren David Perlmutters bok "Hotet mot din hjärna", som svarar på alla frågor om varför hjärnan far så illa av gluten och snabba kolhydrater - och varför även... Läs hela recensionen

 6. En ögonöppnare
  Helena Bengtsson , 21 juli 2019

  Den här boken är så bra! Den beskriver mina symptom som jag ibland trott att jag bara inbillat mig. Författarna förklarar påverkan och konsekvenser utav den mat vi stoppar i oss vid autoimmun sjukdom, vilket gör att jag nu vågar lita på mig själv och mina upplevelser av kostens påverkan. Boken har blivit en kär vän. Helt frälst. Tack till er som skrivit den!

 7. Bästa inom ämnet på länge!
  Samantha Lerviken, 20 maj 2019

  Denna bok bör läsas av alla som jobbar med kost.

  Den är så mycket mer än "bara" en handbok .Den täcker så mycket mer än autoimmunitet.

  Den läses från pärm till pärm eller del för del. Men för mig kommer den även vara som ett stöd i mitt kliniska arbete.

  Den är på fikonspråk men samtidigt klart tydlig så den är för alla.

  Och jag anser att den borde vara en del av läkarutbildningen!

 8. En verkligt bra handbok
  Ancki, 13 maj 2019

  Boken är välskriven, saklig och mycket intressant. Gör verkligen skäl för namnet handbok. Läste den från pärm till pärm med mycket stor behållning. Bra teoretiskt och många användbara praktiska råd. Helt enkelt en fantastiskt bra bok om autoimmuna sjukdomar och vägen till hälsa.

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Autoimmun handbok : för dig med inflammat...