Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2019-11-18
Upplaga
1
Förlag
Paleoteket
Medarbetare
Norman, Anna-Maria (red.) / Schollin-Borg, Kristina (form) / Vestin, Denise (foto)
SAB
Qcabb,Veo
ISBN
9789163998089
Kokbok för sköldkörteln (inbunden)

Kokbok för sköldkörteln

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2019-11-18
227
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december för leverans innan julafton
Närmare en halv miljon svenskar lider av någon form av sköldkörtelsjukdom. Rubbning i sköldkörteln är den största gruppen bland de totalt cirka hundra autoimmuna sjukdomarna och medför stort lidande för många. Majoriteten av de som drabbas är kvinnor. Vanliga symtom är viktproblem, hjärndimma, värk i kroppen, torr hud, frusenhet, orkeslöshet och nedstämdhet.

Ny forskning visar att det går att på egen hand, och med en enkel metod, häva och i vissa fall bli helt symtomfri från sköldkörtelsjukdom. Kostupplägget i den här boken, som bygger på samma principer som användes vid de kliniska studierna, ger dig nycklarna till denna metod. Det går utmärkt att följa upplägget hemma i sitt eget kök. 

Kosten, som rekommenderas under minst 4-12 veckor, är fri från gluten, mejeriprodukter, socker och tillsatser. Enligt författarnas specifika upplägg är den dessutom fri från vanliga allergener som ägg, nötter och frön samt från livsmedel som kan irritera immunförsvaret i övrigt.

Kokbok för sköldkörteln är en komplett guide för dig som vill läka från sköldkörtelsjukdom. Den innehåller en klargörande och fördjupande faktadel om sköldkörtelsjukdom följt av enkla recept på vardagsmat, frukost, mellanmål, bröd och dryck. Dessutom finns en veckomeny så att man lätt kan komma igång och följa upplägget. Berättelser från personer som blivit hjälpta av denna kost inspirerar och motiverar läsaren. Förordet är skrivet av Nadja Öström, fd. ordförande för Sköldkörtelförbundet.

Genom sina roller som kostrådgivare och hälsocoacher har författarna hjälpt tusentals personer att läka från symtom vid autoimmun sjukdom, inflammationer, allergier och magbesvär. Författarna har även själva blivit hjälpta av den metod som beskrivs i boken.

Om författarna:

Cecilia Nisbet Nilsson är medicin- och vetenskapsjournalist, kostrådgivare, föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016) och författare till Den Läkande maten (2018) och Det autoimmuna köket (2019). Mer info på www.swedishpaleo.se

Karl Hultén är föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016), Hjärnhälsa (2007) samt Autoimmun Handbok (2019) och har en magisterexamen i biomedicin (medicinsk biologi). Mer info på www.paleoteket.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kokbok för sköldkörteln
  2. +
  3. Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autoimmun handbok : för dig med inflammation, m... av Karl Hultén, Anna-Maria Norman (inbunden).

Köp båda 2 för 586 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kokbok för sköldkörteln