Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2019-11-18
Upplaga
1
Förlag
Paleoteket
Medarbetare
Norman, Anna-Maria (red.) / Schollin-Borg, Kristina (form) / Vestin, Denise (foto)
Dimensioner
217 x 216 x 17 mm
Vikt
706 g
SAB
Qcabb,Veo
ISBN
9789163998089
Kokbok för sköldkörteln (inbunden)

Kokbok för sköldkörteln

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-11-18
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Närmare en halv miljon svenskar lider av någon form av sköldkörtelsjukdom. Rubbning i sköldkörteln är den största gruppen bland de totalt cirka hundra autoimmuna sjukdomarna och medför stort lidande för många. Majoriteten av de som drabbas är kvinnor. Vanliga symtom är viktproblem, hjärndimma, värk i kroppen, torr hud, frusenhet, orkeslöshet och nedstämdhet.

Ny forskning visar att det går att på egen hand, och med en enkel metod, häva och i vissa fall bli helt symtomfri från sköldkörtelsjukdom. Kostupplägget i den här boken, som bygger på samma principer som användes vid de kliniska studierna, ger dig nycklarna till denna metod. Det går utmärkt att följa upplägget hemma i sitt eget kök. 

Kosten, som rekommenderas under minst 4-12 veckor, är fri från gluten, mejeriprodukter, socker och tillsatser. Enligt författarnas specifika upplägg är den dessutom fri från vanliga allergener som ägg, nötter och frön samt från livsmedel som kan irritera immunförsvaret i övrigt.

Kokbok för sköldkörteln är en komplett guide för dig som vill läka från sköldkörtelsjukdom. Den innehåller en klargörande och fördjupande faktadel om sköldkörtelsjukdom följt av enkla recept på vardagsmat, frukost, mellanmål, bröd och dryck. Dessutom finns en veckomeny så att man lätt kan komma igång och följa upplägget. Berättelser från personer som blivit hjälpta av denna kost inspirerar och motiverar läsaren. Förordet är skrivet av Nadja Öström, fd. ordförande för Sköldkörtelförbundet.

Genom sina roller som kostrådgivare och hälsocoacher har författarna hjälpt tusentals personer att läka från symtom vid autoimmun sjukdom, inflammationer, allergier och magbesvär. Författarna har även själva blivit hjälpta av den metod som beskrivs i boken.

Om författarna:

Cecilia Nisbet Nilsson är medicin- och vetenskapsjournalist, kostrådgivare, föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016) och författare till Den Läkande maten (2018) och Det autoimmuna köket (2019). Mer info på www.swedishpaleo.se

Karl Hultén är föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016), Hjärnhälsa (2007) samt Autoimmun Handbok (2019) och har en magisterexamen i biomedicin (medicinsk biologi). Mer info på www.paleoteket.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kokbok för sköldkörteln
 2. +
 3. Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autoimmun handbok : för dig med inflammation, m... av Karl Hultén, Anna-Maria Norman (inbunden).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kokbok för sköldkörteln. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Varning
  Charlotte, 15 februari 2020

  Varning! Boken innehåller visserligen några vettiga kostråd (bl.a att låta bli gluten) men genomgående rekommenderar författarna att äta mycket kött. De påstår att det inte finns någon forskning som visar att rött kött är skadligt. Det är INTE sant! Det finns massor av forskning som visar att rött kött skapar inflammationer, och det kommer hela tiden ny forskning som visar samma sak.

 2. Stor hjälp för besver med sköldkörteln
  Helena Genowefa Robotycka, 13 januari 2020

  Uppskattar fakta delen. Mycket bra recept som underlättar att göra dieten.
  Jag är mycket nöjd med boken. Varmt rekommenderar för andra.

 3. Bra recept och begripligt resonemang
  Victoria Bergner, 16 december 2019

  En bra bok som ger handfasta tips! Äntligen bra råd till oss föräldrar med barn som drabbats av sjukdom i sköldkörteln. Recepten verkar också riktigt goda.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Kokbok för sköldkörteln