Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Elsa Abrahamsdotter (del 3)
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2020-02-18
Förlag
Tara publishing
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
475 g
SAB
Hc
ISBN
9789163999215
Änkan (inbunden)

Änkan

Inbunden,  Svenska, 2020-02-18
225
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tredje bandet Änkan av trilogin Elsa Abrahamsdotter handlar om Elsa som änka, med den frihet det ger för en kvinna i början på 1700-talet. När Elsas åtta barn är i vuxen ålder är de beredda att delta i en fortsatt uppbyggnad av hennes affärs- verksamhet som blir större för varje år. Elsa blir ägare till två skepp som transporterar hennes varor mellan Norrland och Stockholm under hela sommaren. Vid sitt första besök i Stockholm söker Elsa upp släkten på sin fars och mors sida i Mälardalen.

Elsas andra giftermål blir med en skeppare hon har gjort affärer med i många år, han blir en stor hjälp och glädje i Elsas liv. Elsa är känd och uppskattad för sin ärlighet som affärskvinna i hela Norra Norrland, Även affärsmännen i Stockholm lär sig av Elsa att man skall vara ärlig i sina affärer.

Åren har tröttat ut Elsa, men hon känner en trygghet i sitt hem med sin andra man. Ofta sitter Elsa drömmande och tänker på sin ungdom och sina föräldrar som hon har kärt minne av. Lyckan är hennes åtta barn som nu övertar allt hon skapat.

Trilogin Elsa Abrahamsdotter består av tre självständiga romaner - nämligen Elsas barndom, vuxen ålder och ålderdom som avspeglas i respektive bok.

Sagt om boken Elsa Abrahamsdotter, Änkan:

ATT VÅGA GÅ SIN EGEN VÄG

Tredje bandet Änkan av trilogin Elsa Abrahamsdotter handlar om Elsas kamp för utvidgning av sina affärer som i slutet av hennes liv omfattar en stor del av Norrland.

Elsa Abrahamsdotter, född 1666, är en mycket driftig affärskvinna som har byggt upp en affärsverksamhet i Norrland, ett stort handelshus med stora skepp. Det gjorde hon sedan hon blivit änka vid 40 års ålder och fött åtta barn.

Elsa är känd för sitt mod, energi, kreativitet och förmåga att inspirera andra till att våga kliva ut i sin storhet. Hon är charmig och övertygande i sin utstrålning. Hon är rak och tydlig och gör aldrig avkall på sin värdighet.

Det är hoppingivande att dyka ned i litteraturen och läsa om forntida starka modiga kvinnor som kämpar mot patriarkala strukturer genom historien och mot alla odds lyckas ta sig fram i en värd som domineras av män.

Elsa är framgångsrik affärskvinna från Norrland som går sin egen väg och följer sina drömmar och lyckas nå sina mål.

Elsa såg aldrig någon förebild som liknande henne själv när hon växte upp, idag är hon en självklar förebild för moderna kvinnor.

Louise Edman, affärskvinna
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Änkan
  2. +
  3. Far och mor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Far och mor av Arne Olofsson (inbunden).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Olofsson