Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2020-06-17
Upplaga
1000
Förlag
Yamile Förlag
Originaltitel
Ubåt på grund!
Medarbetare
Lindgren, Yamile (red.)
SAB
Hcg
ISBN
9789163999963
Ubåt på grund! (inbunden)

Ubåt på grund!

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-06-17
197
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
- Det luktar olja, säger farfar. Det brukar det inte göra här.
Per drar in luft genom näsan men känner mest det salta från hav och tång. Han ryser till när en kall vind drar genom hans jacka. Han fortsätter ro mot flytkorken som pekar ut det sista nätet men plötsligt får han syn på något helt annat.
Mitt på det lilla skäret några hundra meter bort ligger en stor svart farkost.

"Ubåt på grund" är en påhittad berättelse som är skriven utifrån den verkliga händelsen när en sovjetisk ubåt gick på grund i Karlskrona skärgård 1981. I boken får vi följa vi tioåriga Per och hans farfar som upptäcker ubåten en tidig morgon när de är ute och fiskar. De följande tio dagarna blir minst sagt dramatiska och försätter hela landet på gränsen till krig. Här får du läsa en spännande berättelse om svenska yrkesofficerare, sovjetiska spioner och vanliga Blekingebor.

Stefan Grevle är barnboksförfattare och konstnär. Hans barndoms somrar tillbringades i Blekinge skärgård där hans farfar var fiskare. En stor del av Stefans fritid ägnas åt att skriva och måla och han har ett stort intresse för den svenska marinen. "Ubåt på grund!" är hans andra barnbok och ges ut på Karlskronaförlaget Yamile Förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ubåt på grund!
 2. +
 3. Miradora och den försvunna stenen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Miradora och den försvunna stenen av Yamile Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ubåt på grund!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Informativ och spännande
  Marias bokhylla, 16 april 2021

  Böcker som baseras på verkliga händelser, men vars berättelse inte alls har verklighetsanknytning, kan jag ibland känna mig lite tveksam till. Man får känslan av att uppleva något från historien, men samtidigt är det en skönlitterär berättelse. Det kan vara svårt att skilja på vad som är taget från verkligheten och vad som är påhittat.

  I Ubåt på grund! löse Stefan Grevle det på ett ypperligt sätt, eftersom det i slutet av boken finns skrivet vad som är hans konstnärliga påhitt och va... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan Grevle

 • Prickis

  Stefan Grevle

  Prickis lever med sin pappa i en småländsk stad någonstans vid havet. Han brottas med ensamhet, grubblerier och sin längtan efter mamma i Stockholm. En julklapp leder till en oväntad vändning och blir även starten för en ny fin bekantskap. Följ me...